
- Množství: 104 kusů
- Čas přípravy: 15 minut + uležení těsta 30 min.
- Čas vaření: celkem asi 90 min.
Vánoční rohlíčky s vanilkou
Tento recept jsem tvořila se záměrem dát vám od nás dárek.
Jednak budou za chvíli Vánoce a druhak jsem vám chtěla udělat radost. Uvědomuji si, že udělat určitou a zásadní změnu v životě může být pro někoho trošku náročnější, tak vám to tímto velmi ráda usnadním.
Minulý rok jsme spolu pekli linecké cukroví a pusinky, letos jsem myslela na vanilkové rohlíčky. Netvrdím, že mám pro vás klasické vanilkové rohlíčky, kdo peče a vaří podle SCD moc dobře ví jak se pracuje s ořechy. To by se musel stát zázrak, aby se voda ve víno proměnila, v našem případě, aby ořechy měli stejnou konzistenci a vlastnosti jako pšeničná mouka - a naštěstí nemají, jinak bychom si nemohli na SCDéčku tak pěkně mlsat 🙂
I přes to mám pro vás úžasné vánoční vanilkové rohlíčky, které jsou také moc dobré, jen nejsou vymáchané v té bílé sypké nedobrotě zvané cukr. Jsou vyrobeny tak, aby byly vhodné už do 3 fáze, aby jste si je mohli udělat co nejdříve, zvlášť pak vy, co jste nastoupili do SCD nedávno. Zkrátka, bude co mlsat i na "dietě" :)))
Barva rohlíčků je trošku tmavší, jednak je tomu proto, že rohlíčky jsou z banánové mouky a pekanových ořechů a také proto, že jsem rohlíčky pekla v plynové troubě a ta peče mé mamince lehce do tmava 😉
Na závěr důležité P.S.
Pokud jste se do SCD výživy už pustili nebo se pro SCD právě rozmýšlíte, představte si SCD třeba jako dárek, jako něco nového, co vám otevře dveře a posune dál, vyřeší něco, co vám už dlouhou dobu není k užitku.
I když lze na SCD výživě připravovat opravdu velkou spoustu receptů tak jak je znáte, přestaňte hledat náhražky svého původního stravování, přestaňte napodobovat za každou cenu jídla na která jste zvyklí, i když jak víte, se snažím takové recepty pro vás často předělávat a vymýšlet. Přestaňte trvat na tom, aby jídlo mělo stejné chutě, barvy nebo tvary. Přestaňte litovat, že "právě tohle" jste tolik milovali a že se vám po tom bude stýskat. Když si budete v takovém stýskání libovat, nic dobrého vám to nepřinese, jen si oddalujete hezký život, v pohodě a ve zdraví.
Dovolte si začít objevovat nové jídlo, nové suroviny, nové chutě a vůně, dovolte si zažít nová dobrodružství. Je to jako v životě, pokud budete trvat na zažitém stereotypu, pokud budete dělat věci stále dokola, nemůžete očekávat, že se něco změní. Dejte dárek sami sobě a nechte se překvapit 🙂
A pokud k tomu máte co říct, i k tomu co vám tady píšu nebo k samotnému receptu, moc ráda si budu číst vaše komentáře pod receptem a videem, protože jak vidíte, natočili jsme pro vás s Radkem takový pomocný rychlo postup.
Užijte si dárek, mlsejte ve zdraví 🙂
Ingredience
- vejce - 2
- olej kokosový na vaření - 1/2 šálku
- med - 1/2 šálku
- vanilkový lusk - 2
- banánová mouka - 1 a 1/2 šálku
- mouka z pekanových ořechů - 2 šálky (zarovnané)
Postup
1./ V míse rozmixuji ponorným mixérem vejce, olej, med a vanilku z lusků.
Pokud se vám nechce pitvat se s lusky, udělejte to jako já, vezměte nůžky a vanilku rozstříhejte na malinké kousky a rozmixujte ji spolu s ostatními surovinami. Vanilka by měla být čerstvá, měkká.
2./ Přidám postupně mouku z pekanových ořechů. (jak? - rozmixuji pekanové ořechy na jemno).
Nejprve 1. šálek, který rozmixuji a pak přidám 2. šálek a rozmixuji. Nechte si záležet, ať je těsto co nejjemnější jak to jen půjde.
Pokud chcete mít rohlíčky více ořechové, myslím aby tam byly ořechy více vidět aby struktura byla více ořechová, tak to při samotném mixování ořechů udělejte jinak. Pomixujte jen 1 šálek a druhý pouze vmíchejte, stejně jako banánovou mouku. Kdo chce mít rohlíčky světlé, vybere k přípravě kešu nebo mandle. Oříšky vybíráme podle fází postupu na SCD. Pokud nefázujete, tak podle chuti a nebo jak chcete mít tác s vánočním cukrovím barevný.
(v galerii je poslední fotografie rohlíčků připravených z kešu oříšků, máte možnost vidět ten barevný rozdíl)
3./ Jako poslední přijde na řadu mouka banánová.
Do těsta ji přisypu a vařečkou zpracuji.
Těsto nechám odpočívat 1/2 hodiny v lednici. Za tu dobu pěkně zhoustne a je připraveno ke tvarování do formy. Pokud se vám náhodou stane, že je těsto řidší, pomozte si přidáním banánové mouky, kterou do těsta zapracujte. Přidávejte postupně, jakmile můžete těsto v rukou hníst, už dál nepřidávejte, ať pak není zase příliš tuhé, a dejte zase odpočinout do lednice.
4./ Těsto máme připravené, je čas vytvořit rohlíčky.
Pomohla jsem si tentokráte silikonovou formou - určitě lze využít i kovové formičky. Pokud máte takové doma, bude třeba je předem vymazat máslem a vysypat banánovou moukou kvůli snadnému vyklepnutí (někdo to nedělá, ale já ve svých formičkách musím).
Silikonová forma je snadnější, není třeba vymazávat ani vysypávat. Stačí si vzít kousek těsta a vtlačit ho do formy. Měla jsem po ruce trošku banánové mouky, kterou jsem si při vtlačování vypomoha. Ale i bez ní to šlo jednoduše. Bude záležet, jaké si připravíte těsto, bude-li se hůře tvarovat, přidáte si banánovou mouku mezi prsty, tak jak jste normálně zvyklí. Těsto jsem vtlačila do formy lehounce pod okraj, mějte na paměti, že trošku nabude.
Děvčatům, která mě píší, že jim soda v banánovce nestačí radím sodu tentokráte nepřidávat, jinak vám těsto půjde přes okraj.
5./ Pekla jsem tentokrát v plynové troubě, protože se mi forma na rohlíčky nevešla do mé horkovzdušné. Plynovou troubu jsem rozehřála kolem 100°C a pekla každou várku po dobu asi 10 minut. Maminčina trouba je starší, takže jsem v polovině pečení formu obracela. A proto, že je silikonová formu měkká, gumová, měla jsem ji položenou na pečícím plechu.
To je vše, dobrou chuť přátelé, mlsejte a buďte zdrávi,
Marky
Silikonová forma, kterou jsem si pořídila je od firmy Banquet - 6 x 5, tedy celkem 30 kousků ve formě (asi 160,- Kč), koupila jsem tady u nás v Globusu. Banánovou mouku můžete teď pořídit i v tzv. gastro balení 1,2 kg zde: EXPRES MENU
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Teda Marky, vase poznamka o schovani rohlíčků nebyla vubec od věci ? upekla jsem vcera,brala jsem zenskym na cviceni a vsechny nadsene (k tomu jsem jeste udelala velikonocni susenky ve vanocnich tvarech ?) a naproste nadseni,uz jsem jim musela poslat odkazy na recepty ?
A ted tu sedim u kaficka a laduju jeden rohlik za druhym ? nejde to prestat!!!
No vidíte, odpověď na otázku “jak dlouho mi to vydrží” je nemožnéééé 😀 Mám radost!
Dobrý den,Marky, prosím jen o ujištění. V bodě 4.se zmiňujete “děvčatech, kterým soda v mouce nestačí, aby ji nepřidávali. Soda v gastro balení přeci není, tak jen ujištění, že v tomto receptu tedy soda není žádná, ze?
A ještě jeden dotaz, když je upeču zítra, vydrží mi do Vánoc jen ve sklepě? Nebo je třeba dávat do lednice? Samozřejmě jestli je do té doby nesnim ?
Diky za odpověď a báječné a pohodové svátky přeji
Ahoj Katy, soda není třeba, jak tam dáte sodu, bude to kynout a rohlíčky vám utečou 🙂 Opravdu není třeba, dělala jsem je 2 x bez sody 🙂 Ale když by vám to nedalo, tak tam špetičku dejte, ale JEN špetičku. A ANO, když je upečete zítra, vydrží i do Vánoc, ale schované, nikdo o nich nesmí vědět!!!! 😀
Dobrý den Marky,
musím se s Vámi podělit o moji zkušenost . Dle Vašeho receptu jsem pekla vanilkové rohlíčky ale místo silikonky používám mlýnek a musím říct že se s těstem pěkně pracuje a první várka se moc povedla. Ještě teplé pak obalila v kokosové mouce. Moc děkuji za Vaše super úžasné recepty které přinášejí nám všem příjemnou změnu . Hezký de. Aja Vnuková
Děkuju moc Ajo, každá pochvala mě vždycky moc potěší a nakopne k tvorbě nových receptů. Díky taky za zpětnou vazbu, mlýnek dřív používala moje mamka, dělala v něm jako vy rohlíčky a taky polomáčené tyčinky . Na SCDéčku ho využívá na mletí datlí na kaši pro výrobu datlovo-oříškových kuliček, nechce se jí namáčet datle ve vodě, čekat a pak mixovat, prý je to v mlýnku daleko jednodušší 🙂
Ahoj Marky,
možná už to tu někde v komentářích máš, tak se omlouvám, pokud jsem to přehlédla, ale chci se zeptat. V základních informacích uvádíš, že šálek je 270 mililitrů a že tvůj šálek, který používáš je o něco větší. Zde v receptu na vanilkové rohlíčky máš uvedeno, že je potřeba dva zarovnané šálky pekanových ořechů. Můžu vycházet z toho, že zarovnaný šálek má cca 300 mililitrů? Předem děkuji za odpověď. Verča
Ahoj Verunko, úplně přesně je to 260 ml, zarovnaný hrnek. Jakmile jsme koupila pořádnou váhu okamžitě jsem ho přeměřila. Takže ten odhad byl tenkrát skoro přesný 🙂 Když jsem začala vařit těch pár receptů podle Elaine, měla to tak napsané, prostě hrnek sem, hrnek tam, pokračovala jsem podle ní. Ale potom když má člověk vajíčka různých velikostí tak je jasné, že se to vše může lišit. Mě to bylo jedno, vařila jsem své recepty podle pocitu, podle odhadu, ale chápu, že to tak každý nemá a potřebuje přesnost a jistotu, proto banánová kuchařka už je vážená na váhu ne na hrnečky, hlavně kvůli holkám, aby se jim receptíky dařily, protože největší radost mám, když doma chutná 🙂 Takže zarovnaný šálek bude mít 270 ml, a nebo 130 gramů.
Teda, ale teď jsem se nechala trošku splést, vánoční rohlíčky nejsou jen z pekanů, ale i z banánové mouky!!! 😀 Tak teď budou ty holky mít úplně zamotanou šišku. Hrnek banánovky totiž váží 150 gramů 🙂 Oříšky váží méně.
Prosím, nemáte recept na scd medovníčky:(, ďakujem a prajem krásny adventný čas.
Dobry den, ako dlho a na kolko stupnov sa prosim pecu rohlicky v elektrickej rure? Dakujem
Nevím Zuzko, mám vyzkoušeno pouze v horkovzdušné troubě. Můžete recept zatím vyzkoušet, a pohlídat 🙂 Mezitím třeba někdo napíše 🙂
Marky, moc díky za odpověď, jdu směle péct rohlíčky 🙂 Mlsej a měj se krásně. Těším se na další receptíky 🙂 Verča
Ahoj Marky, chci se zeptat, do kolika “silikonových plechů” vyšlo to těsto ve videu?
Moc díky za odpověď.
Verčo, ahoj, myslím, že úplně stejně jako v receptu, info jsou v závěru receptu 🙂
Já jsem objevila jiného prodejce banánové mouky-zdá se výhodná cena,objednala jsem si 5 kg za 949 kč.
http://www.cokoladovnatroubelice.cz/
Zdravím, děkujeme, pokud je mouka skutečně ze žlutých zralých banánů, neměl by to být problém, my jsme však schopni ručit pouze za mouku z Expres menu, protože tam známe původ i výrobní proces.
Bylo by dobré dotázat se prodejce, čemu na stránkách říkají “sladké banány”. Popis je velice strohý…
Doporučujeme opatrnost, mouka ze zelených banánů obsahuje mnoho škrobu.
Ježiš, já jsem trubka, moc se omlouvám, jak se říká, přes samé stromy nevidím les, už to vidím, výsledné množství 104 ks, takže cca necelé 4 silikonové plechy 🙂 Nezlob se a moc díky za odpověď, aspoň mě to trklo 🙂 Díky moc 🙂
Verunko, není zač se omlouvat, vůbec nic se nestalo, ráda jsem ti pomohla, a to s těmi lesy, to se mi stává taky, takže na pohodu 🙂
Zkusila jsem dnes poprvé tento recept a nejprve jsem byla zklamaná, když jsem ale ochutnala druhý, pátý, desátý kousek, docela mi zachutnalo. Nemám silikonové formy na rohlíčky ale na ořechy (vánoční cukroví s krémem) a tak mě napadlo, jestli by někdo nevymyslel i SCD krém do tohoto cukroví. Slepily by se dva kousky a určitě by příjemně zvláčnělo. Na světě by byl vlastně další druh SCD cukroví – plněné ořechy se myslím jinak jmenují.
Napadá mě žloutek povařit ve vodní lázní, a po vychladnutí zašlehat přepuštěné máslo s medem a pomleté třeba vlašské ořechy. Možná by v něm ale mělo ještě něco být, nejsem cukrářka, poradí někdo, prosím?
Všem přeji hodně zdraví a štěstí. 🙂
pekny den, chcela by som sa spytat….citaloa som si ze bananova muka sa vyraba zo zelenych bananov isteho druhu…pretoze obsajuju rezistentne skroby……nakolko som tu citala komentar ze pani si vyrobila muku doma zo zrelych bananov kupenych…je to rozdiel? dakujem
Informace k vaší otázce jsou zodpovězeny v článcích nebo videích na našich stránkách. Zkuste najít video o banánové mouce. Určitě je třeba vybrat tu správnou mouku, proto všude pod recepty jsou odkazy na námi ověřený zdroj, víme, že mouka je v pořádku, že je správně vyrobená, ze správných banánů a je výhodná i cenově.
Dobrý deň Marky.
Ešte sa len zoznamujem s SCD vo vašich videách a recepty si zatiaľ len pozerám, ale hneď ma napadla jedna otázka-čím sa dá nahradiť med, keďže agávový a ani javorový sirup nie je vhodný?Pýtam sa to kôli synovej alergii na med.
Vaše videá a stránka ma veľmi zaujaili a určite to chcem vyskúšať. Ďakujem za odpoveď a i za to, že ste sa podelili so svojimi skúsenosťami.
katka
Ahoj Katy, tak alergie na medík se dá SCDéčkem krásně spravit, ale než tohle nastane, zkuste například datle. Ovšem nevím zrovna teď jak to udělat v případě rohlíčků. Spíše, než se to upraví vybírejte takové dobroty, které se dají připravit bez medu. Do piškotů, tedy do těst se dá použít namačkaný banán, ten sladí taky dost nebo právě ty zmíněné datle.
Mějte krásný den Katko! 🙂
Ahoj Marky,
Já spíš reaguji na ten Tvůj úvodní text 🙂 musím říct že v mém rozhodování na začátku před SCD jsem přemýšlela zda dokážu opustit některé potraviny, (brambory, rýže, těstoviny). Opravdu se mi do toho nechtělo, ale pak jsem si řekla, že nemám co ztratit, přeci to můžu vyzkoušet…Jen prostě vyměním některé suroviny a uvidím co to udělá. No a stálo to za to! Zdraví se mi zlepšilo, takže mě mě věčné nachlazení už neomezuje v chození do práce…Takže po zdravotní i finanční stránce jsem na tom lépe ??? už se sice opakuju, ale moc děkuji za to, že jste mi umožnili takovou proměnu ??? no a to nemluvím o kilech, které jsem nechala někde v loňském roce a že jich bylo požehnaně, narostla mi energie, sebevědomí, spokojenost… Takže má odpověď pro okolí, když se zeptají jak dlouho to ještě chci držet: no přeci pořád! Už bych zpátky neměnila. No a ty nové chutě a recepty, které od Marky máme, jsou prostě luxusní. ?Mám všechny tři kuchařky a těším ne čtvrtou! Asi bych se k tomu jinak nedostala, protože člověk pohodlně uvaří rýži nebo těstoviny a moc invence v tom není, ale na SCD ty nové chutě prostě s radostí a nadšením hledáte.
Hani, ty jsi nejen úžasná žena (hustá frajerka jako :)), ale neskutečně milá kočka, děkujeme!
Možná se budu opakovat, ale to co se ti podařilo je pouze tvoje zásluha, tvoje rozhodnutí, píle a chuť udělat pro sebe změnu.
No, a před chvilkou jsem dopsala poslední recept a už to čeká na Radka. Musím na sebe vykecat, že po měsíci a půl jsem hodně unavená, že se to nezdá kolik práce je okolo, a hlavu mám jako balón, že nevím čí jsem 🙂 Už se těším na pauzu!
Děkujeme ještě jednou za tvůj čas, je nám potěšením 🙂
Promiňte, co je SCD? Děkuji
Paní Radko, podívejte se na naše stránky http://www.uzdravtesejidlem.cz, vše je tam vysvětleno 🙂
môžem sa opýtať.. klasický kypriaci prášok nie je vhodný? resp. aký je rozdiel medzi kypriacim práškom a sodou?.. inak som si upravila starý recept na špaldové medovníčky, namiesto špaldovej múky som si dala banánovú múku a mandlovú múku, namiesto cukru len med a sú super, som rada, že aj deťom chutia 🙂
mirka
Kypřící prášek není vhodný – kypřicí prášek se skládá nejčastěji z hydrogenuhličitanu sodného (E500 neboli jedlé sody), difosforečnanu disodného (E450) a plnidla (škrobu nebo mouky). Soda je čistá soda.
Super receptík 🙂
Ahoj Marky,
tieto vanilkové rohlíčky ma inšpirovali, prerobiť si starý recept na špaldové medovníčky:
200g banánovej múky, 200g mandlovej múky, 70g kokosového oleja, 250g medu, 2vajíčka, 2lyžičky perníkového korenia Sonnentor, 1lyž sody, kôra z bio citronu.
mám urobené rohlíčky ale použíla som banánovku + vlašské orechy a super, a medovníčky som skúšala robiť tiež z banánovky+vlašstké, banánovka+mandlová múka a aj čisto z mandlovej múky a všetky sa vydarili 🙂
mirka
Krásný den Marky,myslíte si,že bych mohla banánovku nahradit kokosovou moukou?Děkuji za info 🙂
I vám krásný den Marie,
myslíte přímo v receptu na rohlíčky? Víte, banánová mouka nám “nahradí” klasickou mouku, má tendenci lepit, dávat dohromady. Nevím co se stane, když by jste použila pouze kokos. Ráda bych vám řekla, že to lze, ale nezkoušela jsem to. Používám kokos na pečení v jiných případech nebo jako součást těsta. Banánovka se dá nakombinovat s ořechovou moukou, ale úplně nahradit strouhaným kokosem to půjde těžko. Zkusit to můžete, ale budete si muset těsto nějak dorovnat, ovšem v této chvíli netuším jak. Kuličky z kokosu jdou, buchta také, kokosové tyčinky jakštakš, ráda bych vám řekla ANO, ale rohlíčky z kokosu neznám. Dívala jsem se na internet, existují takové, ale takové recepty vždy obsahují nějaké pojivo nepřístupné pro SCD, například pudink, dále se v nich používá se cukr, což v případě medu úplně mění strukturu těsta. Je to jako s kokosovými pusinkami, i když ty jdou 🙂
Dobré ránko, chcem sa spýtať či je povolená MANDĽOVÁ, TEKVICOVÁ, MAKOVÁ, KOKOSOVÁ, POHÁNKOVÁ múka…. A ešte sladké zemiaky a hnedá ryža Natural či sa môžu. Ďakujem pekne za odpoveď.
A co takhle zkusit naše stránky? Také můžete juknout na seznam vhodných a nevhodných potravin, děkujeme 🙂
Dobrý den Marki 🙂
Když jsem se dozvěděla o banánovce, zdála se mi na 400g drahá v Expes Menu. Říkala jsem, to mi dlouho nevydrží. V obchodě měli akci banány jen za 12,- Kč, tak jsem udělala velký nákup a banány jsem usušila v sušičce. Po usušení jsem je rozmixovala na “mouku”. Nebyla tak jemná, ale sladké pečivo z ní bylo famózní. Zvláště moje mafiny chutnali každému, při ochutnávání se úplně rozplývali blahem. Moje mouka byla sladká, nedal se z ní udělat slaný chléb, medu stačilo na oslazení těsta jen trochu. Banánovka z Expres Munu není sladká, překvapilo mne to, banány a hlavně správně zralé jsou sladké… proto by mne zajímalo, jak je banánovka zpracovaná. Máte přece heslo: “nejím, co nevím, jak vzniklo”. A moc to potřebuji vědět, koupila jsem si dvoje balení banánovky po 1, 2 kg, už je to výhodnější balení. Předem děkuji za vysvětlení 😉 Ľudka
….s Ľudkou už jsme si mailovaly, máme vysvětleno, vyřešeno, další informace jsou pro ostatní, takové doplňující ale důležité.
Nebudeme se bavit o ceně banánové mouky, někomu se může zdát drahá, jiný bude naopak spokojený. Já jsem šťastná za tuto gastro-verzi – gastro balení, protože ta cena je výhodná a s bonusem kvality, vím, že do ní můžu bez obav jít. Všichni víme jak je důležité nejíst co nevíme jak vzniká. Ale proč o této gastroverzi píšu? Budu se opakovat, ale je to nutné. Čtěte informace na etiketách. Neděláte-li to, vznikají různá zbytečná nedorozumění a chyby.
Takže, když budete kupovat banánovou mouku u Expres Menu, přečtěte si složení a přiložené informace, je rozdíl mezi univerzální směsí a mezi gastro balením – to nejsou stejné mouky lišící se gramáží, nene. Slovo SMĚS napovídá, že součástí mouky je ještě něco, v našem případě konkrétně soda a sůl. Oproti tomu Gastro balení je čistá nativní banánová mouka. Co to znamená? Že při pečení musíte přidat kypřící složku – sodu. A špetku soli navíc 🙂
V lednu vyjde nová kuchařka, naše už čtvrtá, bude plná receptů z banánové mouky, nějaké to překvapení s bonusy navíc a k ní přidáme také nějaké informace o ní, jak se vyrábí a jak s ní pracovat.
Mějte se krásně! Odkaz na koupi banánovky najdete ZDE – BANÁNOVKA EXPER MENU
Jsem na návštěve u bráchy v USA a brácha je diabetik tak mu skusím udělat rohlíčky uvidíme co na to řekne hladina cukru. Díka za recept
Hladina cukru půjde nahoru a pak zase dolů, ale když by se do těsta přidala skořice, tak ta by ji mohla udržet déle v krvi. A ať si dá před ochutnáváním rohlíčků jednu lžíci kokosového oleje k přímé spotřebě, to pomůže udržet hladinu cukru také.
Rádo se děje Pavle 🙂
Dobrý den, pokud v receptech uvádíte banánovou mouku, je míněna ta z Expres Menu, tudíž s již přidaným kypřidlem? Děkuji a zdravím. Milena
Ano, my kupujeme pouze zde http://www.expresmenu.cz/e-shop/scd+c23/?a_box=dhs6n8je, je to námi ověřený zdroj za který ručíme. A ano, kypřidlo, konkrétně soda je již přidána, i sůl obsahuje. I já vás zdravím Mileno 🙂
Dobrý den, děkuji za krásný recept, určitě ho vyzkouším na vánoce. Jen se chci zeptat jestli můžu ( a čím ) nahradit mouku z pekanových ořechů…./mandle? vlašský ořech?/. Děkuji Jana
🙂 v receptu je vše napsáno Jani
Ahoj Marky,
O vikendu jsem mela chvilku a take chut zkusit rohlicky. Asi mesic mam formu, ale bananovky sotva 500g. Experimentovala jsem s kokosovou moukou a vysledek byl super 🙂 s testem se hezky pracovalo, rohlicky se hezky vyklopily a rychle snedly 😀 pouzila jsem kokosovou od Alnatura a dala jsem ji 1/3 hrnku. Jsem rada, ze na svatky budou 😉
Dekuji za lahodne recepty
No tak vidíš Ali, nakonec se to povedlo! 🙂 Když se chce, všechno jde. Tohle bude zajímat více z nás. No, jak skončíme s webináři, tak budu listopad věnovat nějakému vánočnímu pečení, uvidíme co se povede bez banánovky vymyslet 🙂 Díky převelice za zprávu! Marky
Už se těším, až budu pect rohličky, potom dám vědet. Ema
Dejte, budeme se těšit 🙂