Náš partner E-shop „Máme chuť“ má pro nás speciální akci se slevou 10% 🙂
Koukněte a využijte příležitost, ať se můžete připravit na sváteční mlsání 🙂
KLIKNĚTE ZDE: pro přechod do CZ E-shopu – kód pro získání slevy – vanoce10
KLIKNĚTE ZDE: pro přechod do SK E-shopu – kód pro získání slevy – vianoce10
Mlsejte a buďte zdrávi 🙂
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Mám diabetes melitus 2 již 30 roku,stále na personální léčbě na IKEMU Praha,mám nadváhu,celý život obézní po porodu.Imoc bych vám byla vděčná o radu,jak se zbavit nadváhy,únavy,a bolesti kloubů.Po Covidu se vše zhoršilo,ale už mohu opět dýchat i venku jsem živější a nevyhledavam stále jen lavičky k odpočinku.Chci žít, mám 79 roku,měřím 163 cm,a váha?stále na dietě a stejně mám 105kg.Asi tak ,ta dieta je tolik odřikani,,že kdybych jedla jen o trošku více,měla bych nejméně 130kg.Prosim poraďte,příběh pana Radka je úžasný, já věřím v bylinky a přírodní lecbu.Zatim děkuji předem mnohokrát.Dekuji.
Nejlepší začátek je načerpání co nejvíce informací.
Člověk tak předejde případným chybám. Jestli začnete dnes
a nebo za týden, to už nehraje roli 🙂
Chce to samozřejmě více informací na obou stranách 🙂
Sledujte ještě náš video-kurz, pořádně se podívejte na naše stránky, ať máte základ.
Když nebude něco jasné, napište, nebo si můžeme udělat konzultaci.
Při hovoru se dozvíme oba více a rychleji 🙂
DM
Zkušenosti zde:
https://www.uzdravtesejidlem.cz/vase-zkusenosti/
https://www.youtube.com/watch?v=PhDeXOVEqvg
(v případě potřeby si pusťte automatické titulky)
O medu zde:
Tato studie zahrnovala následující experimenty: (1) účinky roztoku dextrózy (250 ml vody obsahující 75 g dextrózy)f nebo medového roztoku (250 ml vody obsahující 75 g přírodního medu) na hladinu glukózy v plazmě (PGL), inzulín v plazmě a plazmatický C-peptid (osm subjektů); (2) účinky dextrózy, medu nebo umělého medu (250 ml vody obsahující 35 g dextrózy a 40 g fruktózy) na cholesterol a triglyceridy (TG) (devět subjektů); (3) účinky medového roztoku podávaného po dobu 15 dnů na PGL, krevní lipidy, C-reaktivní protein (CRP) a homocystein (osm subjektů); (4) účinky medu nebo umělého medu na cholesterol a TG u šesti pacientů s hypercholesterolemií a pěti pacientů s hypertriglyceridemií; (5) účinky medu po dobu 15 dnů na lipidy v krvi a CRP u pěti pacientů se zvýšeným cholesterolem a CRP; (6) účinky 70 g dextrózy nebo 90 g medu na PGL u sedmi pacientů s diabetes mellitus 2. typu; a (7) účinky 30 g sacharózy nebo 30 g medu na PGL, plazmatický inzulín a plazmatický C-peptid u pěti diabetických pacientů. U zdravých subjektů dextróza zvýšila PGL po 1 (53%) a 2 (3%) hodinách a snížila PGL po 3 hodinách (20%). Med zvýšil PGL po 1 hodině (14%) a snížil jej po 3 hodinách (10%). Hladina inzulínu a C-peptidu byla významně vyšší po dextróze než po medu. Dextróza po 1 hodině a významně po 2 hodinách mírně snížila hladinu cholesterolu a lipoprotein-cholesterolu s nízkou hustotou (LDL-C) a po 1, 2 a 3 hodinách zvýšila TG. Umělý med mírně snížil cholesterol a LDL-C a zvýšený TG. Med snížil cholesterol, LDL-C a TG a mírně zvýšený lipoproteinový cholesterol o vysoké hustotě (HDL-C). Med konzumovaný po dobu 15 dnů snížil cholesterol (7%), LDL-C (1%), TG (2%), CRP (7%), homocystein (6%) a PGL (6%) a zvýšil HDL-C (2%). U pacientů s hypertriglyceridemií umělý med zvýšil TG, zatímco med snížil TG. U pacientů s hyperlipidemií umělý med zvýšil LDL-C, zatímco med snížil LDL-C. Med snížil hladinu cholesterolu (8%), LDL-C (11%) a CRP (75%) po 15 dnech. U diabetických pacientů způsobil med ve srovnání s dextrózou významně nižší vzestup PGL. Zvýšení PGL bylo po medu vyšší než po sacharóze po 30 minutách a po medu bylo nižší než po sacharóze po 60, 120 a 180 minutách. Po 30, 120 a 180 minutách způsobil med větší zvýšení inzulínu než sacharóza. Med redukuje krevní lipidy, homocystein a CRP u normálních a hyperlipidemických jedinců. Med ve srovnání s dextrózou a sacharózou způsobil u diabetiků nižší zvýšení PGL.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15117561/
A zde:
Cíle: Zkoumali jsme vliv přírodního medu na tělesnou hmotnost a některé krevní biochemické indexy diabetických subjektů.
Metody: Čtyřicet osm pacientů s diabetem 2. typu bylo náhodně rozděleno do dvou skupin: medová skupina dostala perorální přírodní med po dobu 8 týdnů a kontrolní skupina neužívala med. Před zahájením studie (týden 0) a po 8 týdnech byla provedena měření hmotnosti a byly odebrány vzorky krve nalačno.
Výsledky: Po úpravě výchozích hodnot nebyly mezi oběma skupinami žádné významné rozdíly v hladinách cukru v krvi nalačno. Tělesná hmotnost, celkový cholesterol, lipoprotein-cholesterol s nízkou hustotou a triglyceridy poklesly (P = 0,000) a lipoprotein-cholesterol s vysokou hustotou se významně zvýšil (P <0,01) ve skupině medu. Hladiny hemoglobinu A (1C) se v této skupině významně zvýšily (P <0,01).
Závěr: Výsledky této studie ukazují, že 8týdenní konzumace medu může mít příznivé účinky na tělesnou hmotnost a krevní lipidy diabetických pacientů. Protože však bylo pozorováno zvýšení hladin hemoglobinu A (1C), doporučuje se u diabetických pacientů opatrná konzumace této potravy.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19817641/
Další odkazy (AJ – použijte případně překladač)
https://www.alliedacademies.org/articles/the-role-of-pure-honey-in-the-treatment-of-diabetes-mellitus.html
https://www.intechopen.com/books/type-1-diabetes-complications-pathogenesis-and-alternative-treatments/honey-and-type-1-diabetes-mellitus