
- Množství: 1 osoba
- Čas přípravy: do 5 min.
Svačinový šejk od Katky
Tuto dobrotu si můžete dopřát kdykoliv budete mít chuť, ráno na snídani, na svačinu nebo na večeři. Neřešte to, prostě si tento šejk udělejte 🙂 Recept mi poslala šikovná dáma jménem Kateřina Doupníková, která mi občas pošle nějakou svoji oblíbenou dobrotu. Katko díky, včera jsme ho povečeřeli a je to prostě lahoda 🙂
P.S.: prý jsou jahody výborné nejen do těla, ale i na tělo, obzvlášť na pleť, na problematickou i na suchou. Dá se udělat maska či pleťový peeling. Už jste to některá z vás vyzkoušela? 😉
Ingredience
- 24h SCD jogurt - 200-300 ml
- čerstvé jahody - 1 šálek
- čerstvé maliny - 1/2 šálku
- sušené datle - 1/2 šálku (asi 8 kusů)
- pomerančová šťáva - 1 pomeranč (2 dcl)
- med na doslazení - podle potřeby
- čerstvá meduňka - dovnitř i ozdoba, pár lístků
Postup
Postup? Sranda! Superrychlostní záležitost!!!
Do mísy (mixéru) vložím všechny suroviny a rozmixuji tyčovým mixérem. Získám tak úžasný, lehoučký, krémový nápoj.
Při focení jsem dozdobila meduňkou. Mimochodem, tu jsem v koktejlu rozmixovala také, vynikající!
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Ahoj, prosím, můžu se zeptat, co si mám představit pod pojmem SCD jogurt? V čem se liší od normálního obyčejného bílého jogurtu? A lze takový SCD jogurt koupit normálně v supermarketu? Díky Míša
Míšo, ahoj, jukněte se na naše stránky do receptů a do Blogu, konkrétně na 24h SCD jogurt, vše se dozvíte 🙂
PS, nelze ho koupit v obchodu 😉
Na SCD jsem od března 2017, díky vám. A je mi opravdu lépe, navíc jsem zhubla během 3 měsíců 9 kg. Pořídila jsem si jogurtovač Severin JG 3519 (type 3516) od německého výrobce a začala si vyrábět jogurty ve skleničkách o objemu cca 150 ml. Dle výrobce mají být jogurty vyrobeny po cca 6-8 hodin, což se mi daří. Vy ale píšete 24h SCD jogurt. Znamená to, že ten můj není SCD, protože jej nevyrábím 24 hodin a nebo je to proto, že vy vyrábíte větší množství jogurtu najednou? Alespoň v jednom z příspěvků mi to dle vašich fotografií tak připadalo. Díky mockrát za odpověď. 🙂
Ano, Váš jogurt není dle SCD… Osmihodinová fermentace nestačí k tomu, aby se dostatečně přeměnila laktóza. K tomu dochází až po 24 a více hodinách.
Pripadate mi ako dar z nebies.U.c.mám od roku1996.Kortikoidy asi 3razy.Biologická liečba-pokusny králik !!!hotové šialenstvo.Dostávala som sa z toho asi 3roky.Som na invalidnom dôchodku.Posledný rok si stále hovorím že musí niečo existovať čo mi pomôže.Pomerne zdravo som sa stravovala.Ovsenne vločky kozie mlieko a pod.Stále som cítila aj zdravotne že je to zlé.*Až teraz viem prečo.Začínam s SCD ja už nemám čo stratiť skôr naopak práve som našla.Jedlá sa mi veľmi páčia.Potrebovala by som vedieť či môžem bryndzu,kombuchu -čaj ,umeocot a co domáci kefir z tibetskej huby?Už teraz sa teším že sa hádam budem znovu cítiť ako človek.Nesmierne Vám obom ďakujem.Anna
Ahoj Aničko, děkujeme vám Vesmírně za váš příspěvek, všechny potraviny, co jste vyjmenovala jsou v seznamu coAN0/coNE. Pořiďte si například členskou sekci, aby jste se dostala ke konzultacím s Radkem, a on vám vše vysvětlí, jak začít, co je nejdůležitější, jak si uvařit polévku, co a jak přidávat, čeho se vyvarovat, aby jste si dala střevo do stavu klidu a zbavila se bakterií, které vám tam dělají neplechu a tím pádem vám nedovolí být fit…bohužel, některé potraviny, které nám média, poradci, medicína, různé moderní styly, atd., předkládají za zdravé, nám naopka udělají neplechu zase tam, kde potřebujeme uzdravovat, podráždí střevo, sliznici, atd…zdravím, Marky