Zábavné video, zajímavé názory na “všeobecně uznávané” skutečnosti 🙂
Řeč o mikrovlnkách je asi od 1:40:00…
Komentujte, zajímá mě, co si o tom myslíte vy 🙂
Přepis videa
Ahoj, tady je Marky. Poměrně často dostávám otázku, „Jak je to vlastně s tím vašim uzdravováním, když používáte k přípravě jídla kombinovanou mikrovlnnou troubu? Mikrovlnka přeci škodí, to ví každý. A je pravda, že jsme to také s Radkem hodně řešili. Samozřejmě že i my doma měníme postupně všechny oblasti našeho života, nechceme našemu tělu škodit žádným způsobem, začali jsme s výměnou kosmetiky, pracího programu, a jdeme dále.
Ale zpět k mikrovlnkám. Důvod proč vám o tom dnes říkám je jeden z pořadů Jaroslava Duška – Duše K, do kterého si pozval dva mladíky, odborníky na elektřinu, kde jsem se já sama zábavnou formou dozvěděla co je to vlastně volt nebo ampér, ale hlavně, v pořadu zazněly velmi zajímavé názory na škodlivost elektrických zařízení a elektrosmog všeobecně. To co říkali mě přivedlo k myšlence, že mnohokrát považujeme za danou skutečnost nějaký všeobecný blud, přece každý ví, že mikrovlnka škodí, ale přiznejme si, kdo z nás se opravdu pídil po tom jak to doopravdy je a jak to funguje. Naučili jsme se považovat mikrovlny za nějaké tajemné škodlivé záření a to nám stačí. A tak je to i s telefony, wi-fi, atd.
Ale podívejte se sami, odkaz najdete pod videem a komu se to bude zdát moc dlouhé, i když jsou kluci električtí celkem zábavní, můžete přeskočit zhruba na 90 minutu, kde se tyto přístroje řeší. Mimochodem zmiňují se i o plazmových generátorech a dalších zázračných přístrojích na zjišťování parazitů a podobně. Když přestaneme škodit našim tělům není vůbec od věci přestat škodit taky našim mozkům, co říkáte? 🙂 Buďme kritičtí (ne vulgární), nebojme se vyjádřit svůj názor (to ovšem neznamená, že máme pravdu) a prověřujme si informace. Jestli to neděláte, začněte.
Jen aby bylo jasno, tohle video slouží k zamyšlení a trošku popíchnutí nad leností informace přijímat jako jídlo na páse v supermarketu, je důležité se zamyslet, hloubat, zjistit si další informace, dovolit si vidět danou věc z více úhlů pohledu, z širší perspektivy. Tímto videem vás trošku nutíme zamyslet se nad danou tématikou, nutíme vás nenechat se uchlácholit jednou zprávou někde v novinách nebo v jednom pořadu v televizi a myslet si, že je to jediné a správné.
Tady je Marky, zdravím vás, napište nám do diskuze pod tímto příspěvkem, moc mě zajímá k jakému názoru jste došli, co si vy sami si o tom všem myslíte.
PS. Mimochodem, v současné době máme doma zase mikrovnku, mikrovlnnou troubu značky Whirpoole, 6. smysl, jejíž součástí jsou mikrovlny. Mám možnost mikrovlny k vaření využít a nebo ne, dá se krásně péct horko-vzduchem. Je fakt, že jsem si na funkci horko-vzduchu tak nějak zvykla, peču s ní téměř všechno, ale když je něco akutního, mikrovlny na rychlý ohřev použiji. Ne, nemíním si dělat strachy, protože strach je to, co nám nejvíce škodí přátelé 🙂
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
ok, přiznávám že poté, co jsem koukla na komentáře, jsem video vypustila…. K mikrovlně – každý si může udělat test http://www.svetkolemnas.info/novinky/zdravi/1304-sokujici-test-s-mikrovlnkou-vam-otevre-oci. Co mi dávalo smysl (zdroj už jsem nemašla) je to, že základem živé hmoty je voda, která není jen chemické H2O, ale dokáže mezi atomy vytvářet jakési vazby a podle toho je ovlivňována např. rozpustnost látek. Neživotadárnější je voda, kterou jste nechali přemrznout – vodíkové můstky prý vydrží i po rozmrznutí až do pokojové teploty. Zatímco mikrovlny spolehlivě rozmixují strukturu vody, hůře pak plní svou funkci transportní a navíc prý tahle mrtvá voda má tendenci se v organismu držet .. to o tom ledu třeba http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=9&t=4338. Tož jestli někdo test s rostlinkami uděláte, dejte vědět :).. já se budu držet toho, že voda po rozmrznutí mi chutná lahodně, čaj z mikrovlnky že je nechutná zhovadilost… a tak když naše mirovlnka umřela, další jsem zamítla 🙂
Nejsem odborník, ale moje tělo odmítalo a odmítá jídlo v mikrovlnce jen ohřáté. Bylo to již v době, kdy ještě nikde nebyla ani zmínka o škodlivosti mikrovln na člověka. Takže moje tělo ví své a já ho budu poslouchat bez ohledu na to, co říkaji odborníci.
🙂 já taky, mám to taky tak…tělo je úžasně inteligentní..vždy se na něj mohu spolehnout…ale to víte, těch informací je spousta, je třeba pořád rozeznávat, samá reklama…i já se řídím svým instinktem…naše video a jeden z mnoha článků byl cílen pro zamyšlení…je to skvělé, že video donutilo tolik lidí komunikovat…ale víte co se mi líbí? že lidé píší co si myslí, ale ještě lepší je, když se i nad svým dosavadním názorem zamyslí…já viděla fotky a videa člověka, kde zase mikrovlny jsou na tom nejlépe než voda – destilka, normální a mikrovnka…ale i tak jsem se zamyslela, jak to pak dopadne s rostlinami, zalévané vodou z mikrovlnky? byť v nejlepším stavu…víte, já osobně moc nemusím takové to “takhle to je a hotovo, přes to nejde vlak!”… vždyť my nevíme pořádně co je mezi nebem a zemí…i když 😉 líbí se mi, že lidé dokáží vyjádřit svůj názor v pohodě, v klidu, a za to děkuju všem tady na našich stránkách, Marky
No, to že si chlapec nedovede představit čím může být magnetické záření nebezpečné nemá žádnou vypovídací hodnotu. Bohužel jeho ego mu nedovolí pochybovat o tom, že to co ví teď nemusí být univerzální pravda. Např. až do 60.let si všichni mysleli, že kouření cigaret neškodí zdraví a dovedu si představit, že podobných přednášek v na téma neškodnosti kouření proběhlo v té době mraky. Zdroj: např. zde: http://technet.idnes.cz/zprava-hlavniho-hygienika-o-koureni-2014-dh9-/veda.aspx?c=A140120_185217_veda_pka
Když to oddělím od tématu, je to k popukání. V kontextu s tématem mě překvapuje diletantská úroveň přednášejících. Jako laik (tedy člověk, který není z oboru elektro, mikrovln atd. a nemá ho ani jako hobby) jsem měla v posledních letech možnost absolvovat několik velkých konferencí rakouských firem, které se zabývají stavební biologií, zaměstnávají pouze vystudované inženýry a další VŠ odborníky, spolupracují s lékařskou komorou a bazírují pouze na vědeckých základech a ověřitelných měřeních (tedy žádné šarlatány). Pánům přednášejícím bych nějakou takovou konferenci doporučila. K tématu EMF doporučuji nastudovat pokud vládnete němčinou např. informace Vídeňské lékařské komory jak bezpečně používat mobilní telefon, které doporučuje široké veřejnosti. Rakouská lékařská komora vydala pro své lékaře oficiální směrnici k vysvětlení a terapii nemocí a potíží souvisejících s EMF. A nejsou to ojedinělé vlaštovky. Nejsem “odborník”, jako pánové přednášející, ale tolik nesmyslů na jednom místě na téma EMF jsem neslyšela snad ani od Sisyfovců a ti jsou v jejich výrobě hodně vynalézaví. Je fajn, že to pánové vidí takto, jejich názor jim nikdo nebere a mají na něj právo, ale překvapuje mě, že je potřeba tohle prezentovat české veřejnosti jako rádobyodborné info k tématu.
například dr. Klinghardt, který se specializuje na komplexní léčbu boreliózy, připisuje mikrovlnkám a elektromagnetickému záření vůbec výrazný negativní vliv. v jednom rozhovoru na videu říká, že virulence/agresivita patogenů vzrůstá až 500x působením záření z mikrovlnné trouby. mluvil o nějakých vědcích, kteří tohle vyzkoumali, bohužel si nepamatuji, jestli přímo jmenoval zdroj této informace a k videu už nemám přístup.
také říkal, že když se hodně nemocní lidi začali ochraňovat podle jeho rady před EM zářením, tak se hodně zdravotně zlepšili.
aspoň jsem našla v jedné odborné knize jeden výsledek experimentu, kde zjistili, že virulence Agrobacterium tumefaciens (bakterie způsobující rakovinu) stoupá o 60% při dlouhodobém působení mikrovln. někdo namítne “ano, ale přece nikdo se nevystavuje záření mikrovlnky tolik minut…”, ale úplně bych to nepodceňovala. ona minuta k minutě, někdo pracuje stále v dosahu mikrovlnné trouby v provozu…
také se píše, že nebyla dokázána přímá spojitost mezi používáním určitých pesticidů a nemocemi, tím se zaklínají jejich výrobci dost často. že na ovoci a zelenině bylo použito bezpečné a neškodlivé množství. jenže když sníte tuhle pár banánů, tamhle květák, tamhle si odšťavníte kilo mrkve… ono se to za den nasčítá a už mohlo být to množství škodlivin dávno překročeno.
taky si myslím, že spouštěčů nemocí bývá asi víc a podle mě je stejně největším stres. pokud člověk žije vyrovnaně beze strachu a v harmonii, tak s ním možná tolik nehne ani mikrovlnka, ani chemií ošetřené jabko.
tady je odkaz na tu knihu, z níž jsem reprodukovala ten nárůst virulence, str.253:
https://goo.gl/WTYXOO
Děkujeme za informace a uvedení zdroje 🙂
Zkrátil jsem Váš odkaz, aby se lépe zobrazoval…
…o mikrovlnkách:
mladý muž pronesl větu: “…nedovedu si představit, jakým způsobem by mi to mohlo škodit…” ano, v tom je ten problém, že Vy si to nedovedete představit… ale to obecně vůbec nic neznamená… “mikrovlnné vaření” vymysleli a za druhé světové války chtěli ke krmení vojska použít Němci. Po prozkoumání důsledků od toho rychle upustili, stejně tak jako později Sověti, kteří know-how získali jako vělečnou kořist. Později v, v 50. letech, byl v SSSR dokonce vydán zákonný akt, zakazující využití mikrovln k přípravě jídel. Dnes již málokdo z informovaných kruhů pochybuje o tom, že mikrovlny z mobilních telefonů škodí živé hmotě, viz, např. známé pokusy finských školáků na rostlinách (nemluvě o dalších, daleko sofistikovanějších vědeckých pracích a experimentů výzkumných ústavů). Mikrovlnné pole mikrovlnných pecí má stejný charakter a je daleko, daleko intenzivnější než mobilní komunikace. Takže, mladý muži, doplňte si vzdělání, abyste, dříve, než promluvíte k národu, si “dovedl věci představit”…
Děkujeme, zkuste všem ještě napsat zdroj informací 🙂
Tuto přednášku si pamatuji jako jedinou z Duše K, kterou jsem (přestože se týká mého hobby) nedokoukal a nikdy nedokoukám, protože její autoři na mne vůbec nepůsobí erudovaně, vědomě ani sebe-vědomě, nýbrž pouze diletantsky zapáleně. Diskuse se vůbec nedotýká toho hlavního, co je mikrovlnkám přisuzováno, tedy především to, že díky rozkmitání molekul dělají i ze “zdravého” jídla pro tělo neznámou mrtvou hmotu – odpad. U mobilů zase neberou v potaz žádné účinky sítě vysílačů, ale pouze samotných telefonů, to je až komické.
Často vás a SCD doporučuji, ale tentokrát myslím, že jste šlápli vedle …
Šlápli vedle s čím? Že jsme vám předložili téma k diskuzi? Přece každý si může udělat závěr sám pro sebe. Převzít něčí dogma je k ničemu, navíc, když každý přesně cítíme, co nám naše vnitřní vedení říká… Jestli ho poslechneme, to už je věc jiná 🙂
Tak taky pridam nazor, jak mikrovlnka funguje? Posila polopate posila elektromagneticke zareni do jidla to v jidle zkratuje a vytvori teplo, tot vse. A k tomu ze vareni v mikrovlnce dela z jidla mrtvou hmotu…?? Ano? A vareni jidla na sporaku to vytvari mrtvou hmotu uplne stejne kdyz varime jidlo hodiny a zminovany odpad misto jidla je nakonci ten samy.
To jen aby to nebula jednostranna diskuze proti mikrovlnkam a pro uvedomeni, ze klasicke vareni ma vysledek stejny jako mikrovlnka a u obou se rozkmitavaji molekuly ikdyz trochu jinak zpocatku ke stejnemu vysledku.
OPRAVDU ZABAVA
Možno samotné mikrovlné žiarenie nie je pre ľudský organizmus nebezpečne, ale jedlo, pripravované v mikrovlnej rúre škodlivé je, pretože sa mení jeho molekulárna štruktúra a nemôžeme čakať od degenerovaných molekúl jedla, že zabezpečia výživu a rast zdravých buniek. Pri rýchlom ohrievaní jedla v mikrovlnke totiž vznikajú vo vnútri potravín plyny, ktoré sa v tejto potravine udržiavajú a tým sú pre ľudský organizmus tieto jedlá jedovaté.
Ja sa im vyhýbam, ale nevyvraciam nikomu jeho presvedčenie, ak chce túto rúru používať.
Zajímavé informace, můžete přidat i pro ostatní nějaké zdroje? Možná se to nedá vyřešit, ale čím více informací, tím lépe 🙂
http://crzp.uniag.sk/Prace/2011/S/8873320C31934DB4A87E842A95D05F61.pdf
Hlavne bod 3.11.1
Pokud se člověk soustředí pouze na zmíněný bod, může se na mikrovlnku skutečně pořádně naštvat 🙂 Ale není to právě to vytrhování z kontextu? 🙂 Když si ale přečtete práci celou, dozvíte se, že se vlastně nic neví 🙂 Nikdo neprokázal ani A, ani B… Takže se přikláním znovu k názoru z FB, že nejvíce nám škodí to, o čem si myslíme, že nám škodí…
Samozrejme, máte pravdu. Nechám na rozhodnutí každého, čo si zvolí pre svoje zdravie 🙂