
- Množství: podle velikosti hostů 🙂
- Čas přípravy: do 15 min.
Salát z melounů - piel de sapo a vodní
Před pár dny jsme dostali od naší milované kamarádky Moniky meloun - piel de sapo.
Už jste ho ochutnali? Jestli ne, tak vám doporučuji nazout botky a zaběhnout si ho ihned pořídit, protože jeho chuť je fantastická. Když jsem ho ochutnala poprvé, nemohla jsem uvěřit jak božská je to lahoda, strkala jsem si do pusy jeden kousek melounu za druhým, nedalo se přestat.
Dnešní recept je spíše blogo-recept, tip na snídani, večeři či zákusek, protože na nakrájení 2 druhů melounů není potřeba návodu 😀
Melounu piel de sapo se také říká "želví kůže" podle povrchu, struktury slupky, jeho dužina je bílo-krémové barvy. My doma jsme si udělali salát z melounu, který byl už hooodně zralý, takže tomu odpovídala i barva slupky, jeho chuť byla nádherně medová.
Z melounů se dají připravit úžasné letní ledňáky, jeden takový recept na melounový s mátou najdete v naší e-kuchařce 🙂
Ingredience
Postup
Jak jsem psala, není třeba návodu, pouze dobrého nože 😉
Meloun piel de sapo omyji, rozkrojím na půl a odstraním semínka. To stejné udělám s melounem vodním. Pomeranč oloupu.
Všechno ovoce nakrájím na menší kostičky nebo tvary připomínající tento geometrický tvar 😉
Dají se vytvořit i kuličky, ale na ně zatím nemám speciální vykrajovátko na meloun.
Ovoce dám na talířky či do misek, zakápnu šťávou z limetky a balzamikem z manga - balzamiko mango nemusí být, chuť ovoce už je sama o sobě dokonalá, ale přátelé, chuťově je to s tímto balzamikem o další kousek blíž k nebi.
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Rozumím tomu dobře , že po 30 dnech se mi všechno ztratí.Když chci něco kuchtit tak si hledám v receptech.
Omlouvám se, ale moc dobře nerozumím otázce, můžete ji upřesnit? Děkuji