Řepkový olej na SCD???
Expres menu ho používá, ale podívejte se jaký a kde ho získává 🙂
Můžete se podívat samozřejmě na jejich stránky, mají tam těch produktů víc. A co je důležité a já vám to i ukážu, ukážu vám i hodnocení, které obdrželi na jejich speciální za studena lisovaný řepkový olej. A co je důležité, vlastně ten řepkový olej od nich má lepší poměr mastných kyselin, na který se můžete podívat taky. Taky vám to ukážu. A to je právě ta rozhodující informace, protože kdo znáte Petra, pana Petra Sogela, tak víte, že je to opravdu pořádný Čech a že potraviny a z kterých vaří jeho firma a ingredience, takže si vybírá velice pečlivě. A že má pro ten výběr úplně jiná kritéria než mnozí ostatní. Takže i ten olej není jen tak ledajaký, jak se dá koupit v supermarketu, jak už jsem říkal, ale je to právě speciální olej od rodiny Janečkovi z firmy Fabio Produkt. Množství oleje, které je použito při výrobě jídel, tak je opravdu velmi nízké. Nechci se do toho moc zaplétat, protože tady jsem na tenkém ledě. Nechci říct nějakou úplnou hloupost, ale skutečně, jak říkal Petr, na to množství toho oleje, které je použito při přípravě těch jejich jídel, je jen velice malé a právě takového speciálního, kde ten poměr těch mastných kyselin je jinak. Já se na to podívám, samozřejmě, chci vám to i ukázat tady v tom videu. Omega 3 mastné kyseliny, sedm a půl gramu, omega 6 16 a omega 9 55. Myslím si, že by se dal tento olej příležitostně v SCDčku tento jejich konkrétní olej příležitostně použít i třeba pro výrobu majonézy. Navíc je zajímavé, že tento olej má i zvýšený obsah vitamínu D, což je samozřejmě v této době zajímavá informace taky. Že firma Expres menu používá řepkový olej při přípravě jídel, která považujeme za vhodná pro SCD není žádný problém, protože ten olej je poněkud jiné kvality než ten, co koupíte běžně a je ho přidáváno do toho jídla skutečně jen velmi malé množství.
Zkuste kouknout i na stránky firmy. Myslím si, že je zajímavé mít v zásobě firmy nebo výrobce, kteří to dělají dneska jinak. Takže firma Fabio produkt koukněte na stránky. Nemusíte tím pádem mít obavy, že by v jídlech expres menu bylo něco, co pro nás z SCDčkaře není vhodné. Co není v pořádku. No a to je pro dnešek všechno. Jen jsem vám chtěl tuto informaci sdělit, protože si myslím, že je důležitá zvlášť pro nováčky, protože zorientovat se v tom, co je vhodné a co není vhodné pro SCD, je zvlášť na začátku trošku oříšek. No a to je pro dnešek všechno. Mlsejte a buďte zdrávi. Tady Radek.

KLIKNĚTE ZDE A PODPOŘTE NÁS



JEDNORÁZOVĚ
MĚSÍČNĚ



MLSEJTE S NÁMI A BUĎTE ZDRÁVI 🙂

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Dobrý den,
chtěla bych vědět, kterým potravinám se zcela vyhýbat. Můžete dát takový seznam? Vím, že to může být individuální, tak alespoň obecně,
Děkuju za odpověď. Hanka
A co tak zkusit naše stránky 🙂
Mám otázku. Kde robím chybu pri:
1. Noky z bananovej múky sa rozpadli na kašu
2. Chlieb z banánovky nieje taký ako u Vás. Akoby bolo v strede to cesto také vlhké. Chuť inak super.
Já už jsem na tyhle otázky odpovídala v e-mailu. Všechny informace najdete v receptu na „chléb z banánové mouky“. Co jsem věděla jsem doplnila, spousta informací najdete i v komentářích. Opravdu nemohu tušit kde je chybka když tam, u vás v kuchyni, nejsem s vámi, nezlobte se 🙂
Dobrý den,
čím nahrazujete tradiční trvanlivé kravské mléko, pakliže jeho alternativu vůbec používáte.
Potřebuji alespoň pár kapek do kávy 😁
Moc děkuji
S pozdravem
Lenka
Tradiční mléko používáme pouze k fermentaci při přípravě jogurtu, jinak mléko nepoužíváme. Pokud chce být člověk zdráv, tak ani pár kapek do kávy, mléku se rád vyhýbá. Alternativa mléka do kávy není, zkoušeli jsme, ale mléko jako takové se nahradit nedá. Pijeme kávu pouze s medem, a někdy i bez, ale to už je i na mě silná káva. Takže jedině s medem (květovým nebo lesním, nějaké neutrální chutě a vůně) a to je pak zážitek 🙂
Mějte se krásně Lenko!
Marky
PS, to se bude někdo divit, až si bude chtít přečíst informace o oleji a my tady řešíme mléko…no co už…
Za mě teda funguje celkem dobře čisté kokosové mléko 🙂