V létě roku 2005 jsem nežil vůbec zdravě a po konzumaci grilovaných kuřecích křídel jsem začal mít střevní problémy. Dnes si již nemyslím, že to byl důvod vzniku onemocnění UC (ulcerozní kolitida), ale spouštěč. Střevní problémy jsem neřešil a odjel na dovolenou do Chorvatska s partou známých. Měl jsem za to, že problémy samy odezní. Ke konci dovolené jsem již začal pozorovat krev ve stolici a po návratu domů mít horečky. Odjel jsem tedy do Vinohradské nemocnice kde jsem se setkal s tak špatným přístupem, že dodnes všechny odrazuji od jakékoliv léčby v tomto “cirkuse”.
Na interně měli plno a proto mě týden nechali s horečkami a hnisavými průjmy čekat na chirurgii na kolonoskopii. Můj stav se jen zhoršoval. Nikomu bych to nepřál. Doktor mě podpořil s tím, že buď mám zánět nebo rakovinu. Po týdnu přišla kolonoskopie a internista byl zděšen z pohledu na krvácející zanícené vředy v tlustém střevě a uvědomil si zanedbání mého stavu. V tu dobu jsem již kontaktoval přes známého tehdejšího ředitele Krčské nemocnice, a lékařům ve Vinohradské jsem dal sbohem.
Továrna na smrt…
Klid však trval jen chvilku. Lékař Antoš během pár hodin podle krevních testů zjistil, že mám extrémě vysoké CRP, tzn. zánět v celém těle a ihned jsem putoval na JIP. Hned druhý den jsem šel bez čekání na kolonoskopii znova. Lékaři byli zděšeni a vyhrožovali odstraněním tlustého střeva. Nasadili kortikoidy a stravu jsem přijímal nitrožilně, také jsem samozřejmě dostal antibiotika a probiotika. V té chvíli by určitě pouhá dieta byla určitě hazardem se životem. Tělo reagovalo perfektně na medikaci a sami doktoři se divili jak rychle se dávám do pořádku. V nemocnici jsem si poležel celý měsíc.
Více jak čtyři roky jsem byl úplně v pořádku a nebral jsem žádné léky. Lékař při každé návštěvě doporučoval užívat aspoň Asacol.
Po čtyřleté odmlce po vánocích se problémy začaly vracet a já nechtěl uvěřit, že se jedná o relaps. Když jsem začal mít horečky, opět jsem kontaktoval známého s dobrými kontakty, ale ten mi zdělil, že pan ředitel již v Krči nepracuje a dostal mě do Ústavu Leteckého Zdravotnictví v Praze 6. Léčba byla rozdílná. Směl jsem jíst během léčby lehce stravitelné pokrmy. Všichni lékaři byli super a s ničím se moc nepárali co se týče přístupu. Luxus, ale vojenský režim. Nicméně si myslím, že léčba internistů v Krči beze stravy měla lepší účinky a opravdu zaléčila akutní stav.
Od roku 2009 jsem se potýkal s problémy špatného vyprazdňování, nutkání jít na toaletu, ale většinou se jednalo o patogen v podobě hlenu a občas i krve. Bolesti jsem takřka neměl. Začal jsem navštěvovat internistku ve Vojenské nemocnici a ta mi nasadila suspenze asacolu a kortikoidů. Po kontrolní kolonoskopii se zjistilo, že jsou ve střevě místa, která jsou stále zanícená – nedoléčená. Krevní testy byly naprosto v pořádku. Při každé kontrole mi připomínala riziko rakoviny. Doporučila mi bezezbytkovou stravu. Jedl jsem bílé pečivo a jiná svinstva a pozoroval stále důkladněji reakce trávení. Po bílém pečivu a větším množství jídel z bílé mouky bylo množství hlenu výrazně větší. Nechal jsem si udělat test na celiakii a byl negativní. Později jsem se dočetl v knize “Život bez pšenice”, že existují skryté formy a jsou různé reakce na lepek. Je toxický pro všechny a u některých se po konzumaci bílé mouky zdravotní problémy objevují hned, u některých jsou to různé vyrážky a ekzémy, a u dalších se to projeví třeba až po padesátce v podobě revmatické artrózy, cukrovky atd. Knihu velmi doporučuji. Zapomeňte na “zdravé” uhlohydráty!
První vlašťovkou k mému uzdravení bylo video z youtube o mladém američanovi, který trpěl těžkou formou střevních zánětů už jako teennager a vyléčil se konzumací banánů po třicet dnů a stal se poté propagátorem tvz. RAW stravy. Našel jsem i příběhy čechů, kteří se dostali ze spárů této děvky RAW stravou. Chce to však opatrně. Pokud je ve střevě rozjetý zánět byl bych ze začátku velmi opatrný.
Poté ke mě dorazila informace z prostoru v podobě nevyžádané pošty od “uzdravtesejidlem.cz” Radka Kudrny. Nevím proč jsem email hned nevymazal. Den nebo dva na to jsem email přečetl a samozřejmě mě ihned zaujal, protože se v něm vypráví o příběhu uzdravení z UC (ulcerozní kolitidy). Nejvíce u mě vyvolal AHA moment popis toho co dělají škroby a složené cukry v tlustém střevě a hned mi docvaklo, že tudy vede cesta, protože pokud nedáte bakterii jídlo, zahyne.
Postupně jsem začal pozorovat, že se posouvá zánětlivá aktivita směrem dolů ke konečníku a stále jsem si říkal, že až se zaléčí i spodní část, bude vše OK. Reakce organismu na vysazení lepku složených cukrů byla okamžitá.
1./ více energie
2./ úbytek váhy asi 5 kg za 2 měsíce
3./ ekzém z ukazováčku a prostředníčku zmizel
4./ stolice bez příměsi krve a hlenu
Co jsem opomněl, je užívání imunosupresiv. Naposledy jsem si dal imuran asi před týdnem tabletu. Pozoruji závislost organizmu na tomto léku. V Praze je starý lékař, jmenuje se Karel Erben, který mluví o potlačování imunity imunosupresivy jako o největším hříchu dnešní medicíny. Nemá již zřejmě co ztratit a tak mluví pravdu. Doporučuje si nechat změřit hladinu homocisteinu a popřípadě ji snížit zvýšeným přísunem vitamínu B12 a kyselinou listovou. Mluví o tomto poznatku jako o zásadní prevenci všech civilizačních chorob.
Nemyslím, že jsem již zcela zdráv, ale po 5-ti letech peripetií se cítím skvěle. Myslím, že tkáň mého tlustého střeva se musí do hloubky zbavit zánětlivé bakterie a teprve testy prokáží nepřítomnost zánětlivých markerů.
Doporučuji také hlídat si PH v těle a pečovat o zásaditost organismu .
Dnes již s některými věcmi existenčního charakteru nepospíchám, protože věřím, že pokud budu věnovat pozornost a péči svému tělu a mysli, čeká mě hodně dlouhý život.
Děkuji všem doktorům kteří mi pomohli z akutního stavu a všem lidem kteří sdílí své úspěchy uzdravení s ostatními.

KLIKNĚTE ZDE A PODPOŘTE NÁS



JEDNORÁZOVĚ
MĚSÍČNĚ



MLSEJTE S NÁMI A BUĎTE ZDRÁVI :-)

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
….uc trpím od 1982 – střídavě se stav zhoršoval a lepšil! Po dvaceti letech 2001-2012 problém nemoci jakoby zmizel a já byla ,,uzdravená” Tento stav vydržel asi deset let a já jásala, že je vše pryč! Pryč nemoc ale nebyla, jen asi spala. Teď s nemocí bojuji třetím rokem od klidové doby. Byla nezbytná hospitalizace a nasazení asacolu 6x800mg denně Medrolu a imuranu ze mě dělá jiného člověka-jak fyzicky(měsíčkový obličej) tak psychicky. Minulý týden jsem ještě dostala Pangrol, jelikož moje stolice začíná být mastná. A tak jsem v začarovaném kruhu. Začínám vše tady pročítat a musím říct, že jsem na pečivu závislá-peču si sama žitné chleby a pečivo. Tak začnu úplně nový stravovací režim ….. díky, jen ještě léky nevysadím-uvidím, jak na tom budu
Marie, zdravím, podle našich stránek se dá celkem pěkně začít, pokud budete chtít více informací,jak začít, jak fázovat podle 5 scd fází, a poustu další důležitých informací, rozjíždíme právě poslední kolo webinářů v tomto roce, stačí sledovat naše stránky :)
Je zajímavé, jak se ty informace shodují. Změřit a snížit homocystejn, srovnat si PH a vysadit hlenotvornou stravu byly první kroky, které mi doporučil pro uzdravení pan Zajíček :)
Přesně tak :) když je něco správně tak se to shodovat musí, a tady je jasnej důkaz! :))))
chtěla bych se zeptat, proč není vhodná stevie? Já tedy problémy se střevy nemám, ale mám akné, bohužel už nejsem puberťák, tak mi to dost vadí. Je potřeba dodržovat naprosto vše? Občas nahrazuji cukr stevií (nějak se mi nepodařilo zjistit, proč se nemůže)apod. Myslíte, že by mělo smysl vynechat jen ty složitější cukry? Tzn. pečivo, kukuřici, rýži a konzumovat i ty potraviny, které vy s UC nemůžete kvůli zánětům, pokud mám toto v pohodě?děkuji
Nemělo Martino, SCD je buď a nebo, kompenzované vynikajícími chutěmi…problém se střevy máte, i když se nejmenuje colitida nebo crohn, jinak by jste neměla akné…špatná imunita = problém se střevy…jinými slovy, pokud budete konzumovat jiné cukry než jednoduché, budou se ve střevě nadále množit bakterie, kterých je třeba se zbavit a to je cílem SCD…
Mate pravdu, pokud se má člověk vyléčit, musí striktne dodržovat pravidla…Jde totiž o život.
Bio jogurt Olma a sýr tvrdý Leadammer. Omluva za reklamu.
Tak, a proto, že nás zde čtou zájemci o zdraví :), budu striktní ještě víc!
Pokud se chce člověk opravdu “uzdravit”, a ano, jde nám pořád o život :), chci všem sdělit, že se NEDOPORUČUJÍ kupovat průmyslově vyrobené jogurty, i kdyby byly sebevíc bio kvalitní…PROČ?…při výrobě není dodržena dostatečná délka zrání, laktóza se tudíž nestačí přeměnit…proto je nutné si jogurt vyrobit podomácku!
Reklama je mi jedno, ale informace musí být přesné, Marky
Ještě chci doplnit, že omezení mléčných výrobků je hodně znát !!!
Tak jednou až dvakrát týdně si dávám bílý jogurt a sem tam plátkový sýr.
Do kávy sojové mléko a nebo bez mléka.
Bílí jogurt si děláte sám? a plátkový sýr je dlouhozrající?
A sójové mléko je illegal…to určitě víte, jen..chápete..určitě je to znát, ale chce to dodržovat striktně, pokud chcete ty nej výsledky…ale to víte, že? ;) Marky
Gratuluji k uzdravení. Každý máme nejspíš svou cestu. Mě zase uzdravila makrobiotika a mého syna taky. Jako nejdůležitější vnímám, že jsme vyřadili veškerý lepek, mléčné výrobky, cukr, veškeré polotovary. Po roce a půl jsem si dala drahý belgický sýr a měla jsem strašnou střevní koliku na Vánoce. Nikdy více. Vaše recepty jsou inspirativní. Jen si je budu muset předělat na bezmléčné:)
Děkujeme, i my gratulujeme vám a dělá nám to radost! Vyřadila jste správně, to je přesně ono. Člověk když chce, touží a hledá, najde to nejlepší pro sebe. A s tím nejlepším výsledkem. Taky mě osobně dělají některé sýry problém, zvlášť ty krátkozrající. Jak si dám korbáček, hned se to projeví. Já sama občas zaexperimentuju, můžu si to dovolit, a přiznám se, že to nedopadne nikdy dobře. Mé tělo je už tak krásně pročištěné, funguje jak má, že jakákoli odlišnost, chemie, či něco podobného, tělo zaregistruje a dá mi to znát :) Radek za celou dobu nezhřešil, jede čistou hru a ode mne je to velká úcta!
Renatko, ať se vám daří jak nejlépe to jen jde! Marky
P.S. nevím o mléčných výrobcích na našich stránkách…možná tvaroh, ale vzhledem k dlouhé době zrání neobsahuje laktózu…
Dobrý den,
nemám sice problémy se střevy jak všichni píšete, spíš mám kachní žaludek a strávím skoro všechno, ale za to mám už skoro 40 let lupenku a začínají mi otékat kloubky na prstech a prsty se mi křiví – prý artritida. Lupenka vlezla všude byť v umírněné formě.
Letos v létě mi bude, dá-li Bůh, 60 let, a tak lupenku z kosmetických důvodů už neřeším.
Jsem už více než 17 let skorovegetariánka. Nejím žádné červené maso, ani drůbež či ryby a jen občas si dám krabí salát. Svého času jsem se vyhýbala i vajíčkům. Teď si občas jedno za týden dám. Jím poměrně dost luštěnin, dělám výborné hrachové a fazolové pomazánky a čočkové saláty, poměrně hodně zeleniny a ovoce. Snažím se stravovat ovšem co nejlevněji a tak to asi úplně v pořádku nebude.
Hlavní problém ovšem u SCD tuším v cenách stravy za měsíc.
Obávám se, že se asi v dostatečném množství potravin do max. 2-4tisíc Kč za stravu měsíčně pro dvě dospělé osoby nevejdete.
Žiji totiž s dospělou 30tiletou dcerou, která je anorektička/bulimička a navíc jí našli tumor. Už absolvovala v září jednu závažnou operaci, ale stav se zcela nevyhojil.
Spořádá neuvěřitelné množství cukru, klidně i kilo za noc a vůbec vší další stravy, pije kvanta mléka a jí všechno nač přijde.
Nyní řeší, zda další, již znetvořující operace, či chemo,.Ozařování není pro neohraničenost nádoru indikovatelné.
Ale některé “NE” z vaší diety jsou pro ni naprosto nepřijatelné. Ovšem vzhledem k tomu, že ji živím, jedla by, co nakoupím já.
Problém je v množství a v cenách. Jsme obě dost “chlebové” a pečivové a bramborové a těstovinové a např. chleba z mandlí by mě asi dost finančně zruinoval.
Je to asi dieta hlavně pro bohaté, že?
Marie
Maruško, SCD není dieta, ale výživa, je dobré si udělat jasno. Neřekla bych, že je finančně náročná. My žili s Radkem z jednoho platu docela dlouho, a já v té době pracovala rok a půl na našich SCD stránkách, které vůbec nevydělávaly. A i přesto jsme jedli, vyživovali se podle SCD. Víte, řeknu vám jednu důležitou informaci. Pokud začnete nakupovat jídlo podle SCD, které je dokonalé a uzdraví vás, přestanete zase kupovat “potraviny”, které vás tráví! Přečtěte si znovu slovo P-OTRVINA :) je to jasné? Vyměníte jedno za druhé. My jsme zjistili, že jsme na stejné ceně jako předtím a dokonce i nižší (nejíme maso). Nakupujeme dokonce eko bio výrobky – kosmetiku i domácí čistící prostředky, jsou levnější než ty z obchodu.
To, že jste vegetariánka, navíc skoro, neznamená vůbec nic zdravého, pouze nejíte maso, a i tak porušujte, a to vás z lupénky nedostane, živíte se cukry a ty vás one-mocňují.Takže hlavní problém není cena za jídlo, ale vaše “stravovací návyky”, které vám neprospívají.
Co se týká vaší dcery, tak tam je to stejné a je ve stavu, kdy potřebuje správnou výživu a dohled. Také řešíme pomocí SCD klienty s poruchou příjmu potravy a daří se nám.
Víte Maruško, vše je o rozhodnutí a o tom, co si zvolíte. A každý z nás máme svobodnou volbu. Každý! Vaše dcera, tělo vaší dcery potřebuje uzásadit, s cukry to nedokáže, věřte mi, ani s mlékem a dalším chemickým bordelem s prominutím, které přijímá ve vašem současném stravování. Takže problém není v ceně, v penězích, ale hodnotě, kvalitě jak jídla, tak v hodnotě a kvalitě vašeho života. Je dobré si rozmyslet, na čem vám záleží víc, jestli na zažitém způsobu stravování se, stereotypu, nebo na totální změně v jídelníčku a výběrem těch správných vyživujících potravin. SCD jídlo je daleko energičtější a nebude ho třeba v takové množství na jaké jste zvyklá, to mi věřte, vím o čem mluvím. Co si vyberete? Je to na vás, s láskou Marky
Ihned přestat s moukou !!!
Trvá cca týden než odezní abstinenční příznaky .Pozor je silně návyková . Poté zjistíte, že jste veselejší, máte méně hlad,více energie, protože lepek devastuje stěny střeva a stěna střeva propouští toxiny do krevního oběhu a tudíž i do mozku a výzkumy schizofreniků, kterým přestali dávat výrobky z mouky ukázaly snížení projevu nemoci o 30% . Konzumace pečiva vyvolává uspokojení podobné drogám, takže dochází ke krátkodobému uspokojení .
Pokud však zahodíte pečivo a výrobky z mouky, budete opravdový vítěz a uspokojení bude trvalé !
To bychom měli vytesat někde do kamene pro ty, co nás ještě nesledují, že? ale kdo chce, k těmto informacím se vždy dostane, díky Petře za sdílení, naprosto tomu věřím…i my teď na zákdadě webináře hodně hledáme a dozvídáme se naprosto šokující informace např, o látce “karagenan” která přímo vyvolává zánět ve střevu…u nás a v Americe je schválená, dávají to do stovek výrobků, těch nejznámějších jak jen si dovedeme představit a víc jak 30% z nich jsou výrobky pro děti – dětské výživy, kakaová mléka čí nej dětské šunky…a pak se maminky diví, jak to, že jejich půlroční děťátko mám UC! budu o tom psát, vše objasním, Marky
Chtela bych k tomu dodat, ze kdo tuhle nemoc nezazil ani nevi co to je za hruzu. Mrazi me po tele kdyz to ctu. Mam tuto nemoc. 26 let a stale ziju. Ale… Cpali me kortikoidy a imuranem. Pak uz jsem visela jen na kapackach. Cloveku se v hlave mihne hodne veci. Nebylo to ziti ale jen prezivani…. Maminka me zachranila a poslala me na celostni medicinu. S neduverou jsem tam sla. Ale co se stalo!? Po dvou navstevach se krvaceni zastavilo. Ze strachu ze se to zase vrati, presto porad hledam. A tahle cesta s Marky a Radkem je urcite tou spravnou. Takze jsem se do toho davam. Mam prvni tyden za sebou a citim se skvele. Uz neprospim kazdy viken a neni mi tezko. Prestavam byt napuchla vodou…jen porad jeste nekdy nevim jestli je to dobre nebo ne kdyz clovek neco najde co neni na seznamu CO ANO A CO NE!! Ale vydrzim a naucim se to!!! Tyhle dve veci celostni medicina a jidlo od Marky a Radka verim ze mi zachrani zivot. Po 26 letech se mi vrati normalni obycejny zivot, kteri jini vnimaji jako samorzejmost! Moc si toho vazim a Marky a Radka taky ta statecnost o odvahu to rict vsem lidem ktere to zachrani! Dekuji!!!
Rito, díky, tohle lidé potřebují slyšet..to, že na to nejsou sami, a hlavně!, že vše se dá uzdravit. Je čas přestat se bát, je čas vzít si to, co je pro nás přirozené, a to je dokonalé zdraví…a všichni ho můžeme mít, stačí jen chtít :) Marky
Jen vytrvat !!!
Dík za pozitivní ohlas.
:)
Držím palce a naprosto tomu rozumím,prošla jsem si v životě vším možným od zdravotních problémů až od těch problémů duše a vím že jídlo je opravdu moc důležité.Vždy jsem se snažila tak nějak jíst zdravěji než většina,ale samozřejmě jsem zažívala i období kdy jsem to neřešila…Teď nejím 5 měsíc maso a jsem spokojená, je mi dobře, mám energii a cítím se jakoby volněji uvnitř.Taky užívám chlorellu a mladý ječmen od green ways,mimochodem prý úžasný na všechny nemoci tlustého střeva včetně rakoviny!Přeji hodně sil a pevné zdravíMartina
Děkujeme Martino! vám přejeme také hodně zdraví a štěstí..jen dodám, že k tomu dobrému jídlu patří také dobrá mysl, ale to vy určitě máte :) ať se vám daří!
MOC KRASNE NAPSANE CO SI PRAT PEKNE UZDRAVENI
Ano Alenko! :)