Chtěli jste se pustit do SCD, ale zastavila vás pochybnost co budete jíst v práci, na dovolené, ve škole? No, tak teď je to téměř vyřešeno… A velmi brzy úplně 🙂 Podívejte se na naši novou spolupráci s rodinnou firmou Expres Menu…
P.S. Majitel firmy pan Petr Sogel se nepřeřekl, když mi sděloval, jak dlouho je možné jejich jídla uchovávat při pokojové teplotě 🙂 🙂
KLIKNĚTE ZDE: pro SCD dobroty od Expres Menu
PŘEPIS VIDEA ZDE
Radek: Dobrý den, zdravím Vás přátelé, tady je Radek.
Dnes mám pro vás skvělého hosta a zároveň překvapení, které jsme vám slíbili. Takže vám představuji pana Petra Sogela, majitele firmy Expres menu. Tady před námi vidíte výstavku, na které vám chceme předvést to překvapení, které jsme pro vás přichystali, a já nebudu dlouho mluvit a předám slovo panu Petrovi, aby vám sám představil o co jde. Pan Petr Sogel.
P. Sogel: Já děkuji Radkovi za krásný úvod a přivítání. Pokusil bych se v krátkosti představit naše naše výrobky a možná nejdříve naši firmu. Jsme rodinnou firmou, která vznikla v roce 1999 a zabýváme se profesionální výrobou hotových jídel. V roce 1999 jsme začali s technologií šokového zchlazování a zmražování, a teprve v roce 2008 jsme vyvinuli vlastní metodu vysokoteplotní sterilace. Ta metoda je unikátní především v tom, že do výrobků nemusíme dávat žádnou chemii. Myslím, že to je ta základní věc, kterou chceme využít i pro výrobky SCD.
Ty výrobky, které tady vidíte je vlastně takový pilotní pokus o začátek spolupráce, a rádi bychom na to navázali daleko širším spektrem výrobků. Tady je jenom takový vzorek toho co bychom mohli nabídnout, a budeme velmi rádi, když využijeme té spolupráci k tomu, když budeme dostávat náměty přímo od vás na to co by se vám ještě hodilo a jak byste chtěli naše výrobky využívat.
Radek: Super, my samozřejmě zařídíme nevím jestli nějakou anketu, ale vymyslíme nějaký způsob, abychom z vás dostali co vám bude nejvíc chutnat nebo co by vám nejvíce vyhovovalo. A jak říkal pan Petr, ten sortiment se bude neustále rozšiřovat, protože v tom oba dva vidíme velkou budoucnost. Dnes výrobky představujeme na našem semináři jak jsme slíbili. Právě máme za sebou ochutnávku účastníků našeho semináře a musím říct, že dopadla velice dobře.
Pan Petr tady měl zásobu těchto jídel, těchto hotovek, a musím říct, že se po nich zaprášilo, že jsme museli dokonce posunout začátek semináře, aby si mohli všichni nakoupit co jim chutnalo, takže je to na nejlepší cestě jak jenom může být. Sám jsem taky ochutnal a musím potvrdit, že je to paráda.
Co bychom mohli ještě zdůraznit? Co je důležité? Jak dlouho se může takové hotové jídlo uchovávat? Prozraďte svou metodu.
P. Sogel: No. Je to neuvěřitelné, ale tyto výrobky vydrží v pokojové teplotě od 0 do plus 30 °C tři roky.
Hodně lidem padá čelist, protože si říkají, že to musí bejt nadupaný chemií. Ale opravdu tomu tak není. Je to unikátní metoda, kterou máme patentovanou. Já říkám, že všechny zajímavé věci jsou úplně jednoduché, jídlo je čerstvě uvařené a ještě teplé se dá do sáčku, který je k tomu uzpůsobený a v autoklávu se výrobek rychle zahřeje na vysokou teplotu a následně se rychle zchladí. Tím se v tom sáčku vytvoří sterilní prostředí a bez jakékoliv chemie výrobek vydrží tři roky v pokojové teplotě.
Radek: To je senzace! Přátelé, kdo jste dřív měli nějaké pochybnosti o tom jestli skočit do SCDéčka jenom proto, že jste třeba nevěděli jak to budete dělat s přípravou jídla, když půjdete například do práce nebo na dovolenou nebo do školy, tak teď to víte. Jedna z možností je naházet tady sáčky pěkně do taštičky, skočit do auta a odjet kamkoliv máte namířeno. Začíná to být velmi zajímavý, není to jediná věc, kterou pro vás chystáme. Samozřejmě máme další novinky a další překvapení.
Takže, tohle je pan Petr Sogel a jeho firma Express menu a my pro vás samozřejmě ve spolupráci chystáme i nějakou tu výhodu. Dozvíte se o ní, my vám o ní napíšeme nebo možná natočíme krátký video. Já myslím, že je to všechno, co jsme chtěli.
P. Sogel: Já bych přidal ještě jednu malou věc, ještě jedno takové překvapení, které bylo připraveno i pro vás. Jsou to tyhle dvě směsi, které jsme připravili úplně nově. Je to takový pilotní zkušební produkt, který se sestává z hlavního zdroje což je nativní banánová mouka. Je neutrální, je nositelem té vlastnosti místo lepku. A pak tam jsou přidané samozřejmě věci, ze kterých si krásně a rychle připravíte sladké nebo slané těsto na přípravu sladkého nebo slaného pečiva.
Tady co vidíte před námi je ukázka toho co se dá velice snadno a rychle připravit a máte stoprocentní jistotu, že ty výrobky budou splňovat všechny podmínky SCD.
Radek: Přátelé, litujte, že nemůžete ochutnat co nám zde zbylo. Schválně říkám zbylo, protože těch ukázek bylo daleko víc. Všechny nám snědli účastníci semináře. Takže přátelé, firma Expres menu, pan Petr Sogel, spolupráce s námi se rozjíždí, těšte se na dobrůtky, na novinky a vůbec, nebojte se, že byste nemohli vyjet na dovolenou, nebo že byste nemohli do práce, nevěděli co si máte uvařit, atd.
Mlsejte a buďte zdrávi 🙂 Mějte se krásně!
P. Sogel: Na shledanou!
Dnes mám pro vás skvělého hosta a zároveň překvapení, které jsme vám slíbili. Takže vám představuji pana Petra Sogela, majitele firmy Expres menu. Tady před námi vidíte výstavku, na které vám chceme předvést to překvapení, které jsme pro vás přichystali, a já nebudu dlouho mluvit a předám slovo panu Petrovi, aby vám sám představil o co jde. Pan Petr Sogel.
P. Sogel: Já děkuji Radkovi za krásný úvod a přivítání. Pokusil bych se v krátkosti představit naše naše výrobky a možná nejdříve naši firmu. Jsme rodinnou firmou, která vznikla v roce 1999 a zabýváme se profesionální výrobou hotových jídel. V roce 1999 jsme začali s technologií šokového zchlazování a zmražování, a teprve v roce 2008 jsme vyvinuli vlastní metodu vysokoteplotní sterilace. Ta metoda je unikátní především v tom, že do výrobků nemusíme dávat žádnou chemii. Myslím, že to je ta základní věc, kterou chceme využít i pro výrobky SCD.
Ty výrobky, které tady vidíte je vlastně takový pilotní pokus o začátek spolupráce, a rádi bychom na to navázali daleko širším spektrem výrobků. Tady je jenom takový vzorek toho co bychom mohli nabídnout, a budeme velmi rádi, když využijeme té spolupráci k tomu, když budeme dostávat náměty přímo od vás na to co by se vám ještě hodilo a jak byste chtěli naše výrobky využívat.
Radek: Super, my samozřejmě zařídíme nevím jestli nějakou anketu, ale vymyslíme nějaký způsob, abychom z vás dostali co vám bude nejvíc chutnat nebo co by vám nejvíce vyhovovalo. A jak říkal pan Petr, ten sortiment se bude neustále rozšiřovat, protože v tom oba dva vidíme velkou budoucnost. Dnes výrobky představujeme na našem semináři jak jsme slíbili. Právě máme za sebou ochutnávku účastníků našeho semináře a musím říct, že dopadla velice dobře.
Pan Petr tady měl zásobu těchto jídel, těchto hotovek, a musím říct, že se po nich zaprášilo, že jsme museli dokonce posunout začátek semináře, aby si mohli všichni nakoupit co jim chutnalo, takže je to na nejlepší cestě jak jenom může být. Sám jsem taky ochutnal a musím potvrdit, že je to paráda.
Co bychom mohli ještě zdůraznit? Co je důležité? Jak dlouho se může takové hotové jídlo uchovávat? Prozraďte svou metodu.
P. Sogel: No. Je to neuvěřitelné, ale tyto výrobky vydrží v pokojové teplotě od 0 do plus 30 °C tři roky.
Hodně lidem padá čelist, protože si říkají, že to musí bejt nadupaný chemií. Ale opravdu tomu tak není. Je to unikátní metoda, kterou máme patentovanou. Já říkám, že všechny zajímavé věci jsou úplně jednoduché, jídlo je čerstvě uvařené a ještě teplé se dá do sáčku, který je k tomu uzpůsobený a v autoklávu se výrobek rychle zahřeje na vysokou teplotu a následně se rychle zchladí. Tím se v tom sáčku vytvoří sterilní prostředí a bez jakékoliv chemie výrobek vydrží tři roky v pokojové teplotě.
Radek: To je senzace! Přátelé, kdo jste dřív měli nějaké pochybnosti o tom jestli skočit do SCDéčka jenom proto, že jste třeba nevěděli jak to budete dělat s přípravou jídla, když půjdete například do práce nebo na dovolenou nebo do školy, tak teď to víte. Jedna z možností je naházet tady sáčky pěkně do taštičky, skočit do auta a odjet kamkoliv máte namířeno. Začíná to být velmi zajímavý, není to jediná věc, kterou pro vás chystáme. Samozřejmě máme další novinky a další překvapení.
Takže, tohle je pan Petr Sogel a jeho firma Express menu a my pro vás samozřejmě ve spolupráci chystáme i nějakou tu výhodu. Dozvíte se o ní, my vám o ní napíšeme nebo možná natočíme krátký video. Já myslím, že je to všechno, co jsme chtěli.
P. Sogel: Já bych přidal ještě jednu malou věc, ještě jedno takové překvapení, které bylo připraveno i pro vás. Jsou to tyhle dvě směsi, které jsme připravili úplně nově. Je to takový pilotní zkušební produkt, který se sestává z hlavního zdroje což je nativní banánová mouka. Je neutrální, je nositelem té vlastnosti místo lepku. A pak tam jsou přidané samozřejmě věci, ze kterých si krásně a rychle připravíte sladké nebo slané těsto na přípravu sladkého nebo slaného pečiva.
Tady co vidíte před námi je ukázka toho co se dá velice snadno a rychle připravit a máte stoprocentní jistotu, že ty výrobky budou splňovat všechny podmínky SCD.
Radek: Přátelé, litujte, že nemůžete ochutnat co nám zde zbylo. Schválně říkám zbylo, protože těch ukázek bylo daleko víc. Všechny nám snědli účastníci semináře. Takže přátelé, firma Expres menu, pan Petr Sogel, spolupráce s námi se rozjíždí, těšte se na dobrůtky, na novinky a vůbec, nebojte se, že byste nemohli vyjet na dovolenou, nebo že byste nemohli do práce, nevěděli co si máte uvařit, atd.
Mlsejte a buďte zdrávi 🙂 Mějte se krásně!
P. Sogel: Na shledanou!

KLIKNĚTE ZDE A PODPOŘTE NÁS



JEDNORÁZOVĚ
MĚSÍČNĚ



MLSEJTE S NÁMI A BUĎTE ZDRÁVI 🙂

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Vydal(a) RadekS 15 komenáři
Nedovedu si představit, jak může být tělu prospěšná potravina, která vydrží 3 roky. V takové potravině vzhledem k jejímu zpracování (vysoké teploty) nezůstane ani špetka života.
No právě, řekla jste to přesně, nedovedete si to představit, protože nemáte informace…ani já jsem nevěděla, a pak jsem byla přímo v provozovně Expres menu a dostala jsem odpovědi na vše okolo zpracování jídel, dokonce jak vznikají obaly a o jejich ekologičnosti…byla jsem nadšená, protože majitel firmy Expres menu pan Sogel má vše opravdu ošetřeno tak, aby jídlo, jeho kvalita i jeho obal (následné třídění) bylo v souladu… zkuste si něco nastudovat o tomto způsobu uchovávání potravin, můžete kontaktovat přímo firmu Expres menu, aby vám vše vysvětlili.
Mějte krásný den!
To je super,aspoň kôli tej lúke,o to menej práce,skušala som orechy mlieť,no nepodarilo sa mi z nich spraviť čistú múku,tak toto bude lepšie,vďaka za dobrý produkt. Určite budem objednávať,ešte musim pár dní počkať. Chcela by som sa len opýtať Rádiu,je normálne aby som mávala záhu aj po 3týždňoch na SCD??? Myslela som,že to prejde,no je síce menej ako na začiatku,no stále mám ten blbý pocit. Vďaka za odpoveď. Prajem veľa zdravia.
Zdravím Matilda, díky za komentář, a co se týká problému, napište Radkovi na radek@uzdravtesejidlem.cz, ať to můžete v soukromí pořešit, hezký den! 🙂
Ahoj,
nápad určitě super, chtěla bych ale podotknout, že Směs na sladké pečivo obsahuje mouku hrachovou a Směs na slané pečivo obsahuje mouku čočkovou a žaludovou. Protože uvádíte, že spolupracujete s panem Petrem, určitě byste mohli zjistit, jestli je mouka vyráběna z předem namočené čočky. Elanie napsala o čočkové mouce: „Do not use ready made flours made from beans or lentils as they probably weren’t soaked prior to grinding to bean flour.“ a o hrachové mouce: „No pea flour. Certainly, do not use it in baking. Later on if you want a few tablespoons in a liquid recipe where the flour can become hydrated by water, it might be tolerated.“ Nejsem si jista jak to je s žaludovou moukou, protože o té není v knize zmínka. Určitě ale také záleží na zpracování před pomletím. Jsou mouky tedy opravdu SCD legal?
Přeji pěkný den a přidávám odkazy
http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/detail/bean-flour/
http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/detail/pea-flour/
http://www.expresmenu.cz/?170,smes-na-slane-pecivo
http://www.expresmenu.cz/?169,smes-na-sladke-pecivo
Po konzultaci s panem Sogelem, že způsob přípravy je dodržován. Navíc budeme laboratorně zjišťovat složení a poměr sacharidů a případně složení dále upravovat. Máte-li pochybnost, použijte pouze banánovou mouku 🙂
Dobrý den Marky a Radku,
konečně se dostávám k poděkování za zajímavý výklad na semináři o SCD v Blansku s ochutnávkou jídel Expres Menu. Všechny ochutnávky byly moc chutné, kuličky vynikající. Řezy z banánové mouky jsem upekla, vzala do práce a podělila s nimi i kolegyně. Sklidila jsem velký úspěch a byly hned pryč.
Přeji Vám hodně úspěchů a stejně spokojených příznivců zdravého jídla. Hana
Moc děkujeme za krásný koment a zdravíme 🙂
Zdravím Vás.Moc Vám fandím. Záväzok si plním. Mám dolu 15 kg. teraz to už ide trochu ťažšie ,ale ide…Vyhovuje mi to ,že nie je dieta na deň a že vlastne môžem zapojiť aj moju fantáziu. napr. pri pečení mafín. Prekvapila som aj samu seba…
Držím Vám Radek a Marky palce, nech sa Vám darí. Nela
Nelo, moc Vám fandíme a děkujeme za zprávu 🙂
Dobrý den zajímá mě kde se to dá obědnat a kolik to stojí. Děkuji
Paní Jarmilo, odkaz na stránky, tedy e-shop Expres Menu najdete hned pod videem 😉
Mimochodem, video se vám moc povedlo, Radku a Petře, už se těším na banánovou mouku, která se bude skvěle hodit do prvních fází…vlastně ještě před zařazením ořechů, což je vynikající zpráva pro ty, kteří potřebují zvláště v začátcích přibrat :))) No není to super?!?!?! já se těším z těchto novinek a změn 🙂 Marky
Veľmi dobrá správa, ďakujeme! Chcem sa len spýtať, či si viem tieto expresné jedlá objednať aj zo Slovenska? :))))))
Samozřejmě! 🙂 Vzhledem k trvanlivosti, třeba z Afriky 🙂
Ale vážně, firma je samozřejmě zařízena i na zahraniční zákazníky…