
- Čas přípravy: do 10 min.
- Čas vaření: 13 min.
Piškotová zvířátka
Z Instagramu: "Tento recept jsem měla nachystaný už před Velikonocemi, ale pak toho bylo kolem tolik, všichni ti beránci, zajíčci, mazance, vajíčka, že jsem se rozhodla poslat ho k vašim mlsným pusám až dnes, pěkně v klidu, ve chvíli, kdy se jen tak neztratí".
A protože recept sepisuji dnes, v neděli, na poslední chvilku, dáme se rovnou do díla. Piškotová zvířátka jsou sice určena pro ty naše malé, ale i my dospělci si je můžeme směle dopřát 😉 Potřebovat budete silikonovou formu (formy) na zvířátka, ve které se připravuje čokoláda. Forma vydrží teploty do 230 °C.
Ingredience
- vejce - 4 (227 g)
- kakaové máslo - 35 g
- kešu (pekany) - 250 g
- med - 75 g
- špetka soli
- špetka sody
Postup
1./ Všechny ingredience rozmixuji ponorným mixérem a naliji z poloviny do zvířátkových formiček.
2./ Dám péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu asi 13 minut.
Tak jednoduché je sladké pečení na SCD 🙂 Jo, a nezapomeňte mi do komentáře napsat jak se vám dařilo a jak vám chutnalo 🙂
Mlsejte a buďte zdrávi,
Marky
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Ahoj Marky,
Jaro je dávno za námi, ale chutě jsou holt chutě. V komentáři jsem zahlédla slovo mazanec….:) Mohla bych poprosit o návod na přípravu nebo radu kde bych recept našla? Těším se novou kuchařku sladkých receptů, kterou jsi zmínila v letošním MEGA-KURZU. Moc děkuji, přeji krásný čas, je mi s vámi krásně.
Hanko, zdravím Vás, recept je na našich stránkách, jmenuje se „citronový chlebíček s mandličkami“…ale pozor, nic nejde 100% nahradit, a bylo by to divný, ale když jsem chlebíček ochutnala, vzpomněla jsem si na babičku, která mazance a vánočky pekla, a já je všechny ochutnávala!!! Bylo to žůžo a tento chlebíček, podle mne tedy, je taky žůžo! 🙂
https://www.uzdravtesejidlem.cz/citronovy-chlebicek-s-mandlickami/
Mám skromný dotaz. Uvádíte v seznamu potravin ANO a NE ,že kakao a čokoládu NE a tady do receptů píšete kakaové máslo. Můžete mi ,prosím ,objasnit, jak to kakaové máslo mám vyrobit bez kakaa ?
Děkuji za odpověd´
Danuše
Paní Danuše, velice vás zdravím. Nic není potřeba vyrábět, kakaové máslo je tuk, stejně jako kravské máslo, a když se podíváte na internet, uvidíte sama, že by jste jej sama těžko vyráběla, ale nechci pochybovat o vašich schopnostech samozřejmě. Jak se vyrábí kakaové másla snadno dohledáte na internetu. Koupit se dá ve větších obchodech, ve ZV nebo na internetu.
Tuk je na SCD v pořádku, tudíž i kakaové máslo 🙂 Mějte krásný den, Marky
Dalo by se kakaové máslo nahradit kokosovým tukem? Případně v jakém poměru?
Děkuji za odpověď.
Míšo, kokosovým olejem lze určitě nahradit, ve stejném poměru, akorát to nebude tak hezky vonět po čokoládě 🙂
Toto je môj najobľúbenejší SCD recept, pečiem ho z rôznych druhov orechov (aj vlašské, lieskové), niekedy pridám trochu kakaa, korenie- škorica, aníz…
Ďakujem autorke a odporúčam!
Rádo se děje 🙂