
- Čas přípravy: asi 20 min.
Ovocné „ledňáky“
Tak tyto ledňáky u nás doma milujeme všichni. Jsou opravdu velmi dobré. Ingredience nám nabízí matička Země, tak co si víc přát? Žádná chemie, jen 100% příroda :)
Tentokrát nebudu psát kolik čeho je zapotřebí. Nemusíte se bát, nic na tom není. Je to zcela na vaší fantazii. Popíšu vám zhruba jak jsem je dělala já sama a vy si pak uděláte svoje vlastní, originální ledňáky :D
Ingredience
Postup
Omyté ovoce rozmixuji ponorným mixérem. Většinou nechávám hmotu z ovoce tak jak je, přirozeně hustou. Pokud je ale už moc hustá, ředím 100% šťávou z ovoce, ne vodou. Někdy přidám i med. Ihned plním do zmrzlinových formiček (tvořítek) a dám zmrazit (asi na 4 hodiny).
Nic na tom není, zvládnou to i děti :)
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Teď jsem zkoušela opačný postup.Nakrájela jsem banány a hrušky na kousky,dala na cca 2 hod. do mrazáku.(Nesmí to být úplně na kost :-) ) Pak to vytáhnout a rozmixovat.Je z toho krásně krémová zmrzlina. Mňamka.
Super! :) vyzkouším taky!
… robievam…veľmi nám to chutí…dospelákom!!!! niekedy robievam aj s kokosovým mliekom a strúhaným kokosom a samozrejme ovocím (mango, citron, zázvor, kiwi…..čo máme, resp. čo kúpime :-) Dobrá maškrta…
To zní moc dobře :)…kokosové mléko si děláte sama nebo z plechovky? pozor na obsah kokos. mléka v plechovce…většinou to mléko není čisté a my ho pro SCD nedoporučujeme…jedině podomácky udělané :)