
- Množství: 1
- Čas přípravy: do 10 min.
- Čas vaření: 6 min.
Ne-Obyčejná vaječná palačinka
Často se nás ptáte co snídáme? Mám pro vás tip na ne-obyčejnou vaječnou palačinku, kterou hravě zvládnete do 10 minut.
A nemusí to být jen snídaňová palačinka, dá se využít i k obědu či večeři. Během posledních 2 měsíců jsem ji dělala celkem často, protože při natáčení nového video průvodce SCD nebyl tak nějak čas na vyvařování 😉
Ingredience
- vejce - 2 až 3
- pepř, sůl - podle chuti
- čerstvá bylinka - dle výběru - bazalka, majoránka, pažitka
- rajčatové chutney/pálivá omáčka - 2 lžíce
- tvrdý sýr dlouhozrající - 30 - 50 gramů
- česnek - maličký kousek
- olivový olej na vaření - 1 čajová lžička
- salát polníček nebo rukola
Postup
Do vysoké mixovací nádoby rozklepnu vejce, osolím a opeřím.
Můžete přidat i česnek, není sice nutný, ale já si ho s Radkem ráda dopřeji, stačí úplně maličkatý kousíček. Pokud půjdete hned ráno na úřad, tak jej prostě vynecháte 😀 Pak přidám nasekané bylinky podle momentální chuti.
Nejčastěji však používám bazalku, je nádherně aromatická, zbožňuji její vůni, mám ji na okně v obýváku i na bylinkové zahrádce, kde si kraluje celé jaro a léto. Právě bazalka dokáže udělat amoletu tak trošku "neobyčejnou" 😉 Navíc velmi pomáhá při trávení, uklidňuje nervy a tím pádem dokáže navodit dobrou náladu, doporučuji udělat si z ní čaj.
Ale zpět k receptu, vše ponorným mixérem rozmixuji do pěny.
Nemusíte při přípravě používat ponorný mixér, krásně si vystačíte i s metlí 😉
Na středně rozpálenou pánev dám lžičku oleje a naliji vaječnou směs.
Peču z jedné strany kolem 4 minut, z druhé strany už stačí jen minuta.
Upečenou palačinku dám na talíř, celou potřu rajčatovým chutney nebo pálivou omáčkou domácí výroby, a nakonec posypu nastrouhaným sýrem a sbalím do ruličky.
A pozor, je to celkem velká palačinka, dost si s ní nacpete bříško 😉
Že ji děláte také tak? Nebo podobně? Nebo ještě líp? Skvělé! Pošlete nám svůj recept, zveřejníme jej 🙂
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Omeletku dělám často k večeři, dnes jsem ji zkusila vytunit – kousek domácí libové slaniny na kousky, k tomu pár žampiónů a trocha špenátu, zalila jsem třemi vajíčky rozšlehanými s kořením a lžičkou banánové mouky. Nakonec navrch plátečky Goudy a nechat rozpustit pod pokličkou.Porce klidně pro tři, když se přidá salátek. Trochu obžerství, ale hřešit se dá i Legal přeci ?
Juchů, paráda, mám chuť!!! 😀 Hřešit, hřešit, hřešit!!! 😀
zdravím
robila som si prvý krát omeletu SCD ,síce trošku upravenú podľa toho čo som mala doma ,ale bola neskutočná,oddnes už inú nejem:))
do omelety som dala cenak ,sol a bazalku ale nemala som čerstvú tak som pridala sušenú,po upečení som medzi omeletu dala syr gouda 2 plátky zakryla a vrch som potrela pastou zo štiplavých papričiek,tak to bola úžasná maškrta.
Dobrý den, při přípravě palačinky jsem si vzpoměla na tchýni, která dělala amoletu se strouhankou a trochou mléka, byla moc dobrá. Tak jsem do těsta přidala 2 lžíce ne moc najemno namletých mandlí a malinko vody. Myslím, že to bylo dobré. Přeji hezký den. Zdenka
U dcery ve Španělsku jsem se naučila dělat omeletu s tuňákovou konzervou.Mají tam takové mini konzervy a hlavně kvalitní.U nás s naši konzervou už to není ono….ale občas si ji udělám.
Su to super recepty,urcite vyskusam .pozdravujem.
Terezia, děkujeme a taky zdravíme! 🙂
Ahojte!
Ráno som vyskúšala omeletu „na sladko“:
Na „sladkú omeletu“ som dala iba vajcia s trochou soli, škorice a medu a naplnila som ju jablkovým pyré.
Chutilo.
Pretože som momentálne vo fáze, kde ešte banány nie sú povolené, riešila som sladenie medom.
Neskôr je dobré urobiť „omeletu“ (alebo palacinku) tak, že roztlačím 1 banán (zrelší) s dvoma vajíčkami
a mám cesto na sladkú omeletu hotové.
Potom iba usmažiť, naplniť, prípadne posypať strúhaným kokosom, navrch sa môže dať i „kešu-smotana“,
kokosové mlieko (husté), mletá škorica….. jednoducho to, čo komu chutí…
U nás doma takéto banánové palacinky chutia všetkým….
Olinka, perfektní! také doma děláme, a také s oblibou! 🙂 Kešu smetana je výborná zvlášť ve fázi, kdy se ještě nekonzumují „mléčné výrobky“…takže super typ pro všechny, díky moc!
DIKY ZA DOBRUTKY
🙂
Dobrý deň pán Radek. Rada by som sa spýtala ako je to so syrom /spomínaným v horeuvedenom recepte/, kedže vo videách ste spomínali, že mlieko ako také sa radí medzi polysacharidy /ak sa nemýlim/.Keďže syry sú z mlieka, nemám v tom celkom jasno, taktiež čo sa týka napr. jogurtov a kyslomliečnych výrobkov – teda či sú syry a jogurty vhodné pri SCD. Vopred ďakujem za odpoveď.Prajem krásny deň.
Je to jednoduché, určité druhy ml. výrobků se konzumovat mohou, jedná se o dlouhozrající sýry nebo sýry zbavené laktózy, což je disacharid, dál je možné používat dlouhozrající tvaroh, tedy ten nejtvrdší a také je možné používat jogurt, ale pouze 24h SCD jogurt. Ale i tyto pro SCD vhodné ml. výrobky radíme začít používat až když jste nejméně 3 měsíce bez symptomů.
Mlsejte a buďte zdráva 🙂
Úžasná a rychlá svačinka,která jde kombinovat s různými bylinkami a česnekem nešetřím:)
A celkem mě pobavilo,že musíme omeletu i opeřit:))D
těším se na další recepty..
Pedrooo, zdravím tě! Také česnekem nešetřím, i když odcházím na úřad 😀
Dík za koment! Marky
Ďakujem za skvelý tip, určite vyskúšam. Možno pridám štipku kurkumy, dávam ju totiž takmer do každého jedla z dovodu protirakovin. účinkov kurkumínu.
Prosím, rádo se stalo 🙂 Antonia, přidejte, já jsem na tom podobně s kořením kari 😉