
- Množství: pro 4 osoby
- Čas přípravy: 5 min.
- Čas vaření: 10 - 15 min.
Marinovaná krkovička
Dozvěděla jsem se, že opravdoví fajnšmekři maso nenakládají, nemarinují, s masem se pomazlí a položí na gril, samozřejmě při správné teplotě, a jakmile je hotovo podávají na talíř. Ovšem s jednou vychytávkou, kterou vám samozřejmě prozradím, dozvíte se ji níže, takže čtěte dál, nikam neodcházejte. V tomto receptu pro vás nemám žádné speciální rady jak správně grilovat. Naštěstí internet je takových rad plný, není třeba se dále tímto tématem zabývat.
Tedy, co vám nabídnu já? Vzhledem k tomu, že já sama nejsem ten správný fajnšmekr, nabízím vám recept na marinádu, která podle mne maso chuťově pozvedne. Nemohu si pomoci, ale já prostě nakládám ráda, baví mě, když maso voní a chutná po bylinkách a koření.
Vychytávku, o kterou se s vámi velmi ráda podělím, jsem se dozvěděla na vůbec prvním letošním grilování u našich milých přátel Jany a Martina. Jana je kromě jiných ctností umělkyně, fotografka, feng šuej odbornice. Umí ušít úžasné originální šaty, zrenovovat nábytek a také má web s krásným a zdravým bydlením. Takže, když navštívíte Janu a jejího muže Martina, nejen že se můžete kochat jejich krásným hnízdečkem, které vzniklo také díky šikovným rukám Martina, ale můžete se skvostně najíst, protože grilování je právě Martinovou doménou. Moji předem naloženou krkovičku na ohni dovedl k dokonalému chuťovému zážitku. Jó, když někdo umí, je třeba se nechat inspirovat a já jsem vděčná, že jsem měla možnost se něco nového naučit. Díky moc 🙂
Co bude třeba ?
Ingredience
- krkovička - 4 kusy
- červené víno - 6 polévkové lžíce
- hořčice Dijon - 2 polévkové lžíce
- avokádový olej - 4 polévkové lžíce
- nové koření - 20 ks
- česnek - 3 kusy
- bobkový list čerstvý - 6 listů
- med - 1 polévkové lžíce
- špetka barevného pepře - nebo pár kuliček
- větvička tymiánu nebo hrst sušeného
- sůl dle chutě
Postup
Krkovičku nenaklepávám, jen ji omyji a osuším, nijak nenařezávám, jen lehce osolím.
Vytvořím marinádu smícháním všech ingrediencí dohromady. Čerstvý bobkový list vždy několikrát nastřihnu ke středu, aby se aroma a šťávička dostala do marinády. Kdo chce, může vynechat hořčici, myslím ze zdravotních důvodů. Víno vynechávat nemusíte, to se během času stráveném na grilu odpaří. Barva marinády s hořčicí má velmi zajímavou barvu, ale neřešte to, nebude to napořád 😉
Jakmile je marináda hotová, vložím do ní maso, přikryji potravinovou fólií a dám do lednice, já bych to viděla alespoň na 1 den.
Jo, tu vychytávku jsem vám slíbila!!! 😀 😀
Kdo ji nezná, bude velmi mile přkvapen jako já. Jakmile maso sundám z grilu, než ho naservíruji, dám ho na pár chvil, asi tak na 10 minut do hrnce, přikryji poklicí, zabalím do utěrky, a nebo se dá vložit do postýlky pod peřinu, jak to udělal i Martin. Dojde k tomu, že maso ještě mírně zkřehne a pustí šťávu, kterou si maximálně chuťově užijete. Uvidíte, bude to lahoda, která za to čekání stojí 🙂
Já bych servírovala se salátem s Hořčičnou zálivkou - najdete ZDE, nebo bych připravila Šťouchačky-třepačky z dýně - najdete ZDE. Můžete také dýni nakrájet jako brambory, chvilku povařit a pak lehce opéct v pánvi na másle.
Dobrou chuť a pokud máte nějaké další vychytávky, sem s nimi, nenechávejte si je jen pro sebe 🙂
Mlsejte a buďte zdrávi,
Marky
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Zdravím všechny !
Právě zítra se chystáme grilovat, ale již máme maso naložené, (bohužel kuřecí)
Ale ještě tento týden tento recept vyzkoušíme.
Na videu jste varovali jíst zeleninu a maso společně, nejdříve saláty , potom masíčko, jinak to tam začne kvasit 🙂
Ne, to se týká čerstvého ovoce, je vhodné jako první jíst ovoce a pak teprve ostatní jídlo, jinak ovoce zkvasí společně s ostatním jídlem. Když ho dáte jako první, krásně projde trávícím systémem a s velkým užitkem.
Bezva, včera jsem vyzkoušela – zajímavá chuť masa – mlaskala jsem, jako přílohu jsem udělala kaši z máslové dýně s pažitkou a zeleninový salát. Někdy dávám do kaše z dýně nastrouhaný dlouhozrající sýr – dobře to dochutí. Děkuji za recept, těším se, až pozvu celou naši velkou rodinu na grilovačku – budou zírat. 🙂
:)))) to bude párty a zaručeně chutná 🙂
Ako vždy super, už teraz sa mi sliny zbiehajú, a co potom pri príprave? Asi zjesť všetko sama, haha, vďaka za ďalší super nápad!!!
?❤️?❤️?
Super! Vychytavek neni nikdy dost! ???