Malá novinka na našich stránkách. Jestli se vám líbí co děláme a naše informace jsou vám k užitku, podpořte nás, abychom mohli být ještě lepší, zajímavější a chutnější 🙂
Mlsejte s námi a buďte zdrávi,
Marky a Radek
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Dobrý den, je mi 74 let a celý život vše zavařuji a nakládám. Zelí, klasicky předpřipravené, dávám do 0,7 l zavařovaček, nedotahuji víčka a nechám vykvasit a po 8-10 dnech se víčko samo utáhne. Vydrží až do nového zelí.
Proč tento postup není možný u kvašené zeleniny a musí se přendat z větší do menší nádoby. Navíc uchovávat v ledničce z důvodu místa v se mi tento postup moc nelíbí. Děkuji za názor Dana
I vám dobrý den paní Dano.
Nevím jestli tento postup není možný, myslím, že to není takhle kategoricky napsáno. Já například jsem čerpala z určitých zdrojů a o vašem způsobu jsem neslyšela a to mám maminku ve vašem věku. Ale je pravda, že u ní doma si tyhle věci nedělali, zavařovalo se klasicky, s pektinem a cukrem. Sama za sebe se nebráním naučit se něčemu novému, zdravému, takže vyzkouším cokoli. Do lednice se mi kvašené věci také nevejdou, ve starém domě jsme měli super studenou chodbu, v novém nic takového nemáme, zatím, myslím chladnější podmínky, ale pokud nejsou třeba…kde skladujete vaše kysané zelí, fermentované? poraďte mi/nám 🙂
Ten postup přendavání je podle mne proto, že potřebujeme (někteří mají byt) ty skleničky někam uskladnit, například. Každý nápad je vítán, sem s ním, poraďte nám, já budu určitě vděčná,
Marky
Díky za odpověď. Bydlíme na vesnici a ve stodole, kde nemáme zvířata, mám skříň a v ní sklenice se zelím ve tmě přechovávám. Když jsou velké mrazy, je tam několik dní pod nulou, ale zelí vydrží. Myslím si, že to musí být stejné se zeleninou. Rozhodně do toho letos půjdu. Ahoj Dana
Hmmm, to je to oč běží. Vy máte tu stodolu, kde můžete uchovávat fermentované zelí. Proto je můj recept veden tak jak je, pro většinu, co stodolu nemají 🙂 Díky moc za info, Marky
Děkuji za vše co pro mě, nás děláte, informace jsou velmi zajímavé a tolik inspirativní, velká vděčnost za vás oba a vše kolem, Gabriela
Gábi, i my moc děkujeme! 🙂
…..ano, přestože je na webových stránkách plno scd informací, někdy totožných někdy ne, tak se stále k vám vracím, kdy znova a znova pročítám a studuji, protože jsou chvíle, kdy jsem úplně bez obtíží a já méně či více scd nedodržují. Pak se vracím a opět s vámi jedu tu dlouhou cestu…….
Dobrý deň,poskytujete veľmi zaujímavé a užitočné rady. Ďakujem
Rádo se děje 🙂