
- Množství: 13 kousků
- Čas přípravy: okolo 2 min.
- Čas vaření: 15 - 20 min.
Kokosové lívanečky nejen do 1. fáze
Před nějakým časem jsem čekala na kamarádku a protože měla zpoždění a byla zima, ukryla jsme se do nedaleké zdravé výživy, kam s Radkem občas rádi zavítáme. Chodíme sem kromě nákupu také okukovat co je nového, co ještě neznáme a dalo by se vhodně využít pro SCD výživu. A tak jsem pořídila nějaké raw tyčinky na ochutnání, další koření, konkrétně koření na pizzu a na sladké pečení. A když jsem si razila cestičku k pokladně, zaujala mě v jednom z posledních regálů kokosová mouka. Hned mě napadlo, že by se mi před Vánocemi hodila na posyp pracen, které jsem velmi nutně potřebovala sněhobíle "pocukrovat". Skončila zamozřejmě také v mém nákupním košíku s tím, že něco vymyslím. A dobře jsem udělala 🙂
Správný čas pro její využití přišel ve chvíli, kdy bylo v naší lednici krom pěti vajec, másla připraveného na způsob Ghí a zásob zavařenin dokonale vymeteno. To ne že bychom šetřili nebo drželi hladovku, ale měli jsme těsně před nákupem, oba jsme pracovali a nechtělo se nám jít v tu chvíli do obchodu. Jenže co chcete uvařit z vajec?? Při pomyšlení na vaječnou omeletu se ve mě ozvalo "néééééééé!", a v tu chvíli jsem si vzpomněla na kokosovou mouku. A bylo. Nouze naučila Dalibora housti a mě Vesmír v nouzi poslal do cesty kokosovou mouku a nápad na nový recept 🙂
Lívanečky jsou slaďoučké, jednoduché a rychle hotové. Jsou vhodné na snídani, oběd či jako zákusek, je to jedno. Když potřebujete zachránit, máte velký hlad nebo velkou chuť, a nebo se nacházíte v 1. fázi na SCD. Tím pádem máme do začátku další mouku společně s banánovou, a s tím už se dají v kuchyni dělat velké věci. Myslím, že by si také kokosová mouka zasloužila své místo na výsluní, co říkáte?
Mouka se dá na internetu koupit levněji, pokud si budete chtít koupit větší množství, určitě se to vyplatí. Ve zdravé výživě jsem zaplatila za 200 g 59,- Kč, v další zdravé výživě jsem dala za 250 g 88,- Kč, a v e-shopu za 1000 g 149,- Kč, a to se vyplatí, zvlášť když mají akci "doprava zdarma" 🙂
Důležitá poznámka za pár dnů po zveřejnění receptu.
Na základě některých komentářů bych doplnila ke kokosové mouce tolik. Mouka dražší, ta ze zdravé výživy je oproti té v kilovém balení daleko bělejší, kokosovější a jemněji umletá, lépe voní. Ta levnější, kilová je taková lehounce do hněda a o něco hrubší. A teď úplně nevím která mouka je kvalitou lepší, co myslíte? Když čtu, že je mouka drahá, tak nevím co si mám myslet. Vzhledem k tomu, že mouky je kilo a spotřeba v receptu nízká (2 polévkové lžíce), tak si nemyslím, že je drahá ve srovnání s jinými druhy mouk, třeba ořechovými. Je dobré si také spočítat jak dlouho vydrží, určitě nebude třeba každý den. No jak pro koho, že Radku Kudrno? 😀
Já sama spíš řeším kvalitu suroviny, protože holky, dámy, děvčata, ženy, úžasné bytosti, bohyně, pánové, muži, je důležité si uvědomit, že jídlem, které uvaříme se chceme vyživovat, že je to výživa pro zdraví, a že naše těla za kvalitu tedy rozhodně stojí. Je třeba zamyslet se nad tím, že když koupím za levno, tak někde se prostě něco musí ošulit, aby cena byla nízká, a co potom tedy dostanu do těla?
Nová informace - před týdnem (asi 17.8.) jsem koupila kokosovou mouku Adveni, v e-shopu Biolevel za 128.- kaček za kilo, kvalita vynikající, cena ještě více 🙂
Ingredience
- vejce - 5
- kokosová mouka - 30 g (2 velké vrchovaté lžíce)
- med - 2 lžíce do těsta + na doslazení
- skořice - na ozdobu a provonění
- sůl - špetka
- kokosový olej na vaření
Postup
1./ V menší míse metlí rozmíchám vejce, sůl, med a kokosovou mouku. Nechám 3 minutky odpočinout, kokosová mouka má tendenci nabrat, nasát vlhkost.
2./ Pánev rozehřeji na středním ohni (5. stupni z 9) a přidám kokosový olej, na kterém smažím malé lívanečky. Na pánev je dávám pomocí polévkové lžíce. Těsto by mělo být tekutější, přidávejte mouku raději postupně.
3./ Hotové lívanečky na talíři posypu skořicí a poliji kapkou medu. Dá se přidat tvaroh připravený odkapáním 24h SCD jogurtu, přislaďte ho medem. Nezapomeňte na svoji domácí marmeládu, ta je s lívanečky také úžasná 🙂
P.S. Sladit se dá i datlemi, které přidáte místo medu, můžete je použít jak v těstě tak i tvarohu, mixujete ponorným mixérem.
Mlsejte a buďte zdrávi!
Marky
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Zdravím vás Marky. Lievance sú výborné, jednoduché, top, mne sa podarili ako na povel. Krásne zlatavé, med do cesta som nedala. Zajtra skúsim do slana s majoránkou a soľou.
Ale čo sa chcem spýtať, kde na stránke nájdem to fázovanie. Totiž čítala som, že syr nie je až tak vhodný na začiatok, a ja si ho dávam od začiatku. Kde sú teda rozpísané potraviny podľa fáz?
Ďakujem vopred… ste veľmi milá ako všetkým odpovedáte.
Otázkou je, jestli vůbec potřebujete fázovat. Poraďte se s Radkem 🙂
Pekný deň prajem. Marky, tento recept je tak jednoduchý a tak výborný. Ďakujem pekne.
Keďže teraz máme na záhrade slivky, na každú placku som dala upečenú prepolenú slivku, ktorú som pred pečením posypala orechami a pokvapkala medom. TO bolo……..! Vynikajúce. Ďakujem.
Hmmm, to zní krásně! mnjam! Já dnes dělala tvarohové tartaletky s borůvkami, nový recept do nové kuchařky a všichni jsme se tady oblizovali až za ušima. Prostě, máme rádi sladké :))) děkuji za milou zprávu Leni 🙂
Lívanečky jsou boží. Dokonce i návštěva neodolala, ochutnala a už mají napsaný recept a zítra jdou prý shánět kokosovou mouku. Děkuju ?
Rádo 🙂
Zdravím (opět 🙂 )Tak jsem zkusila podle nějakých komentářů tady udělat lívanečky s přidáním banánu – no to je lahoda. A ani mixér neušpiním (mám ráda kousky). Rozmačkám v misce vidličkou banán, přidám 2 vajíčka, trochu skořice a dvě lžíce kokosové mouky, zamíchám a nechám stát. A dneska jsem vyzkoušela přidat na malilinké kostičky čtvrtku jablíčka – no prostě bájo. Pak dávám jednu lžíci na rozpálenou pánev, v otáčení se teda taky musim trochu zdokonalit, ale když člověk nechvátá a nechá to hezky upéct, tak to jde snáz. 🙂 Jo a prvně jsem přidala lžičku medu a byla tam skoro až na obtíž, jak jsou sladké samy o sobě. 😉
To je parááááda! Mám zase chuť udělat si lívanečky. A hlavně jsem zvědavá, jestli dostanete moji odpověď na komentář do e-mailu 🙂
Uvidíme a pořešíme 🙂
Hm,tak bohužel…a ostatni upozornění do mejlu dostávají?
To nevím, zkoušeli jsme s Radkem, odpověděl mi komentem a já jsem to dostala jako upozornění do í-majlu…to je zvláštní…musíme na to ještě mrknout…já doufám, že celou dobu neodpovídám lidem zbytečně 🙁
Je, tak teprv teď jsem zjistila, že jste mi ještě odpověděla 🙂 Ale odteď už bude všechno jinak, že 🙂 Mimochodem dostala jste muj mejlík s koláčem?
Já odpovídám vždycky, jen vy jste se to nemohla dozvědět pokud jste se nešla extra podívat 😉 A ano, od teď budeme komentovat jak zjednaní, a konečně bude moci probíhat i nějaký ten rozhovor 🙂
Dobrý den,
Lívanečky jsem dnes zkoušela po druhé a povedly se. 🙂
Marky a Radku, Děkuji za prima recept. S SCD se zatím jen krátce seznamuji a velmi mě oslovilo toto stravování.
Petra Chaloupková
Tak to nás velice těší paní Petro 🙂
Zkoušel jsem si udělat tyhle kokosové lívance a nepovedl jsem ani jeden. Celé to těsto z té drahé kokosové mouky jsem nakonec vyhodil, protože ty mrchy se nespojí, neztuhnou, začne se to připékat zespoda a smrdět, ale otočit to nejde, není to ztuhlé, místo lívance mám na pánvi zčernalou kaši :/ Jsem z toho docela nešťastnej.
Nevím, jestli mi někdo odpoví, když komentáře jsou z 2017 a teď je 2019, ale stejně
Zdravím Vás pane Ondro 🙂
Nevím, jak to myslíte s tím posledním komentářem, já vidím poslední z 10. 6. 2019.
Co se týká lívanečků, ale v zásadě to platí na všechny Marky recepty, vždy je třeba hledat problém nejprve u sebe, protože recepty jsou prověřené. Nejíme něco jiného, než co najdete na našich stránkách, takže kdyby nějaký recept nešel realizovat, buďte ubezpečen, že bych si toho všiml první… A zatím mám posledních 7 let zcela opačné zkušenosti 🙂
P.S. Dodatek Marky: Tepotu víc stáhnout, méně medu a osladit až lívanečky… kokos s medem se prostě připalují, chce to více praxe, musí se hlídat každý kousek 🙂
Dobry den,chtela bych se zeptat na ten kokosovy olej,je to klasicky olej ve sklenicce ktery pouzivam na telo nebo je jeste jiny na vareni??A da se v tomto receptu nahradit maslem nebo olivacem?
Dá se nahradit čím chcete, máslo i oliváč můžete v klidu použít. Nevím jaký kokosák používáte na tělo, ono se dá použít na tělo i ten pro přímou spotřebu. My používáme na vaření kokosák rafinovaný, bez chuti, a na přímou spotřebu, ten voňavý, bio olej.
Dory den 🙂 Jsem zacatecnik a slousel sem ten recept jen że na olivovem oleji a trosku masla. Dal sem maximalni teplotu a jedl jsem castecne uhel (je dobry na prujem). Me to nevadi a chutnaly vyborne. Tak zitra dalsi skouska a musim dat mensi ohen 😉 Super na svacinu do prace. Moc diki za recept. Sory za chyby ne jsem Cech.
Chyby? Nevšimla jsem si!! Kéž by moje angličtina byla tak super jako vaše čeština, bravo! 🙂
Oheň jste dal moc velký. V receptu je med a ten se vždy připaluje, smažila bych na 5. stupni z 9, bude to akorát. Zrovna před týdnem jsem je takto připravovala a žádný uhel se nekonal 🙂 Až budu mít průjem, zkusím tento recept na 9!!!! 😀 😀 😀
Ahoj Darius!
PS, recept jsem lehce upravila, snad to bude lepší 😉
Dobrý den, lívanečky mi nikdy nenaskočí. Mám je vždy tenké je palačinky. Nevíte, čím to může být?
Oni ani nemají Aralko naskočit, je to díky kokosovce, tak jí trošku přidejte. Ono ani nemá co naskočit 🙂 Dala jste sodu? Ta trooooošku pomůže.
Ahojte, já jsem ještě předtím, než jsem přečetla tento recept, zkusila svůj vlastní, tak mě napadl: Vzala jsem 2 vejce, půl kávové lžíce medu, rozmíchala ponorným mixerem, rozmačkala nebo dá se i na strouhat hodně zralý banán,
přidat a nakonec vmíchat cca 2, možná méně polévkové lžíce kokosové mouky. Všechno důkladně promíchat. Vzít si lívanečník, omastit trochu máslem (kokosový olej ještě nemám) a lžící tam dát tu hmotu , opatrně rozetřít. Dělat pomalu na mírném ohni a je potřeba trochu šikovně pomocí ploché obracečky je obrátit. Taky se mi nepodařily ukázkové kousky, ale chutné byly.
Přeji hodně štěstí!
U receptu uvádíte, že je možno pro 1. fázi. Dle rozpisu fází je ale kokosová mouka až ve 4. Můžete mi prosím upřesnit? Děkuji!!!
Ano, zjistili jsme, že je kokosová mouka dobře snášená a je alternativou pro ty, kterým naopak hned nesedne banánová, než se dostanou k pekanům. Navíc je jemňoučká, nedráždí střeva.
Milá Marky, samé dobrutky 🙂 chleba se mi povedl, ale tyhle kokosové lívanečky se mi drobí 🙁 chutově jsou dobré, ale na pánvi se mi trhají, čím to muže být? děkuji
Hani, mě když se něco trhalo, bylo to vždy pánví. A že jsem už jich vyzkoušela! Pánev vždycky fungovala půl roku a pak se začalo vše uprostřed připékat. Jinak mě nic nenapadá 🙂
Dobry den,chtela bych se zeptat na ten kokosovy olej,je to klasicky olej ve sklenicce ktery pouzivam na telo nebo je jeste jiny na vareni??A da se v tomto receptu nahradit maslem nebo olivacem?
Kateřino, už jsem vám 23.8 na tento stejný dotaz odpovídala, podívejte se prosím do komentářů, Marky
Dobrý den,
kokosové lívanečky jsou vážně výborné, tak trochu jsem jim propadla 🙂 dávám si je s jablečným pyré a skořicí nebo rozmixovaným banánem s např. jahodami a kokosem.
Nicméně bych se chtěla zeptat – u receptu uvádíte, že tento recept je vhodný i pro 1. fázi. Ovšem v přehledu povolených potravin pro 1. fázi není kokos povolen. Jak to tedy je?
Děkuji a přeji krásný pohodový den 🙂
Přidáme, abyste netápali 🙂
Teeeeda tohle tedy rozhodne brzy vyzkousim…..Marky a Radku zbožňuju Vás…..rozhodně děláte záslužnou práci a nápady s jidlem, které tu jsou….ty jsou vážně k nezaplacení….nebýt těch receptů, tak jsem asi v pasti…ale ja nemusim nemusim ??????
Teeeeeeda paní Šourková, to jste si toho receptu brzo všimla! 😀
Dělám legraci, moc ti Hani děkujeme, za všechno 🙂
ahojte,tak som skusil lievanceky a musim napisat ze velmi chutné a hlavne rychle,diky Marky a Radek.?
Skvělý nápad s tou kokosovou moukou, Marky! Tyto lívanečky máme na talíři celkem často. Protože je touto dobou hodně padaných jablíček na zahradě, přidala jsem k základnímu receptu ještě jedno větší sladké šťavnaté jablíčko (bez slupky nastrouhané na hrubém struhadle) a bylo to fantastické! Doporučuju dát mletou skořici přímo do těsta (dala jsem celou lžičku). Jedlo se to dobře jen tak, bez dalších příkras. Díky jablíčku je to studené snad ještě lepší. Příště je udělám dětem na svačinku do školy.
Jani, zní to fantasticky 🙂 Radek omeletu z kokosové mouky snídá každý den, sám si ji připravuje. Používá vajíčka, která nám vozí kamarádka přímo od chovatelky slepiček, a omeletka má tím pádem krásnou žlutou barvu. Maže si na ni domácí švestková povidla 😉
Zdravím, chci se zeptat proč mi lívanečky na pánvi vyběhnou krásně vzhůru, ale jakmile je vyndám z pánve, tak splasknou a nejsou již tak nadýchané. Umí někdo poradit, prosím? Děkuji
Napadlo mě, že by to mohlo být moukou. Pořád se tady řešila cena mouky. Já jsem si někde sehnala mouku za lepší cenu, levnější, ale jak jsem psala v komentářích, sice jsem ušetřila, ale kvalita byla pryč, mouka byla hrubší a dohněda. A to pořád všem opakuju, kupujte si kvalitu, dáváte to do sebe!!!! No nechala jsem se ovlivnit komentáři, že je kokosová mouka „drahá“. No, člověk se pořád učí, viďte 🙂
A teď jsem smutná, protože nedělá tak dobré jídlo jako mi udělala mouka sice dražší, ale kvalitnější. V každém případě jsem začala hledat tento druh mouky a našla jsem. Příští týden mi mouku přivezou, zjistím, jestli je to ta, ze které jsme pekla poprvé a pokud bude vše v pořádku, dám pod recept odkaz na eshop 🙂 Mějte hezký den!
PS, a to peču lívanečky bez sody a i tak jsou nadýchané 😉
Ahoj Marky, včera jsem vyzkoušela a musím říct, že jsou výborné.Namazala jsem si na ně domácí marmeládu z černého rybízu a ta kombinace kyselosti a sladkosti byla vynikající. Díky za super recept z kokosové mouky, pořád z ní experimentuji a moc nevím na co jí používat. PS:lívanečky zmizely za dva dny 🙂
Blani, super! taky miluju sladko-kyselou kombinaci. Já musím doma říct, „nech si něco na zítra!“ jinak by byly pryč hned! :)))))))
Budem experimentovat i nadále, tak zase něco přibude, koláč bych chtěla s meruňkami, tak uděláme kokosovej 🙂
Haló! Úžasný recept…
Robíme si ich teraz už často ….. mňamka! Kto by to na kokosovú múku povedal…?
Ďakujem za skvelý recept!
Ufónica Kity…
Ano, Radek si teď každý den připravuje obrovskou kokosovou amoletu ( dělat se s lívanečkama, kdo by tak dlouho čekal :D) s domácí marmeládou, vrací se do dětských let, usmívá se jak sluníčko a startuje tak svůj den s radostnou náladou 🙂
Mějte se krásně Ufónica :)))
Promiňte, nevložila jsem odkaz 🙂 https://www.grizly.cz/kokosova-mouka-3964_detail/
Také tam nakupuju mouku i ořechy a sušené ovoce pro zbytek „smečky “ a jsme spokojení. Jediný nedostatek je, že nemají v nabídce banánovou mouku. Tu beru z Troubelic. Jinak lívance jako vše ostatní super.
Super, kokosová mouka od Adveni, nakoupena v e-shopu Biolevel, perfektní cena, 1 kg za 128,- kaček, za mě dobrý 🙂
Krásný den, kokosovka se za dobrou cenu dá koupit i tady a nejen ta, jsem tady spokojená, třeba datle sušené bez přidaného cukru a nebo datlová pasta, taky fajn věc 🙂
Jo, info pro všechny, když jsme u té kokosovky, tak chci jen přidat moji zkušenost s kvalitou…kokosová mouka v menším balení je světle smetanová až bílá a velmi jemná, v jídle nebyla poznat, myslím, když jsem jí třeba zhustila guláš…kokosová mouka v kilovém balení je víc do smetany a hruběji pomletá, skřípe mi mezi zuby, to jen pro srovnání…
Je to pořád o tom, co preferujeme děvčata, kvalita nebo kvantita?
Poprosím o recept na jahodový lekvár / alebo marhulový/ s pomocou soli alebo medu.
Koľko toho má byť asi dodaného napr. na 1 kg ovocia ? Med asi podľa chuti ale tá soľ ???
Takový nemám, najdete jej ale kdekoliv na internetu, dejte si „zavařování se solí“
Tak dneska jsem poprvé zkusil SCD recept a bylo to přímo mňamózní. Tři vejce + jeden banán + trochu strouhaného kokosu jsem rozmixoval v elektrickém mixéru. Lívanečky jsem dával na pánev pomocí polévkové lžíce. Dal jsem tam kapku oleje aby se to nepřilepovalo. Lívanečky jsem hned z pánve konzumoval, tak to bylo dobré 🙂 Jo a zasytí i skoro dvoumetrového chlapa jako jsem já. Jirka
Děkuji za recept a určitě kokosovou mouku vyzkouším. Jen nemohu sehnat Kokosový olej v lahvi. Zatím jsen našla jen v obchodech ten tuhý. Poradíte mi? Děkuji
To jste našla velice dobře. Kokosový olej v lahvi možná někde sehnat můžete, ale většinou ho najdete buď v zavařovací sklenici, ve kbelíku z umělé hmoty nebo v pevném sáčku. Stav oleje najdete podle toho, jaká se nachází okolní teplota, tzn., při vyšší teplotě je kokosák tekutý a při nižší tuhne 🙂
Hmmm, zní i vypadá to úžasně! Už se mi sbíhají sliny… Musím co nejdřív vyzkoušet! Moc se těším, Marky, až ochutnám! Tvý dobroty jsou prostě pecka! 🙂 🙂 🙂
Jani :), je to dobrůtka, takový základ pro kreativitu 😉
Dobrý den, recept vypadá úžasně….určitě brzy vyzkouším ?☀️ Jen malý dotaz…používáte většinou ponorný mixer. I v tomto receptu musí být nebo stačí i normální metličky? Děkuji za info i za mňam recepty ?
Zdravím, já jsem tento recept s mětličkama nezkoušela, takže nemohu poradit 🙂 Ale myslím, že by stačit mohl, nic není třeba drtit, ale řádně promíchat, uvidíte až vyzkoušíte 🙂
Děkji Marky za krásný, jednoduchý a moc dobrý recept.Poznala jsem další mouku.
Hanka
Rádo se děje Hani, u mě je to s moukou stejné, taky se s ní seznamuju 🙂
Ďakujeme Marky za ďalší recept, aj za info použitia kokosovej múky do bežného varenia :-).
rádo se děje, určitě vymyslíme další 🙂
zdravím Marky, tie lievance vyzerajú výborne, ja by som na vylepšenie dala do každého koliesko banánu 🙂
Mária, vylepšujte jak je libo, výborný nápad, i dovnitř těsta se dá dát rozmačkaný banán. Každý dle možností a chutí 🙂
Ja to uz davno tak robim, ze do cesta davam banan, namiesto medu a je to mnamka 🙂
ano, banán krásně osladí, datle jsou také výborné 🙂
Bohužel se mi to taky nedaří, přestože mám super mixer. Kokos je levný, ale mouka drahá.
1 kilo mouky za 49,-??
http://www.zelenakava-detox.cz/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=117&virtuemart_category_id=4&Itemid=298
Dobrý večer!
Taky by mi přišel vhod odkaz na ten e-shop s tou kokosovou moukou. … Jinak ale, hlavně děkuju za novou inspiraci.
Jiřina
Našla jsem ještě levnější variantu, 500 g za 49,- to znamená, že za 1 kilčo dáte 100 korunek, což je o 50,- kaček méně než jsem koupila já…
Děvčata, všechna co chcete nějak ušetřit, hledejte, na internetu se dá vždy najít dobrá cena, ale pozor, aby to nebylo na úkor kvality dané potraviny, buďte bdělé, krásný večer 🙂
http://www.zelenakava-detox.cz/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=117&virtuemart_category_id=4&Itemid=298
Zdravím. Hlásim prekonanie osemdesiatky,teraz mám ďaľší záväzok. S oslavmi som to trochu prehnala i pribrala,ale už sa nemienim v tomto veku nad tým trápiť. Som rada,že Vás oboch poznám a že s vami mi to ubieha ľahšie.
Kokosovú múku používam skúsim aj Váš recept.Ja ju používam do zeleninových polievok na zahustenie,alebo urobím ako cestovinu do polievky.
srdečne Vás pozdravujem
Nelinka, já jsem dnes dodělávala „kuře na paprice“ a stejně jako vy jsem kokosovou moukou zahušťovala, to nemá chybu. No to kdyby mi někdo řekl před časem, dost bych pochybovala, ale na SCD mám chuť poznávat a zkoušet nové, to mě baví. Navíc ta kokosová mouka je jemná a přitom sypká, sladí jen lehce, tak akorát. Recept už chystám, brzy bude k mání 🙂
Marky a Radku
děkuji Vám za ty Vaše úžasné recepty hodně nám to pomáhá se orientovat v začátcích. Už jsem dělali SCD palačinky.
Můžete prosím poradit čím nahradit strouhanku na řízečky ????
Děkuji
Ali zdravím, buď na jemně nasekanými ořechy nebo banánovou moukou, to jsem zkoušela a je to extra speciál 🙂
Dobrý den,
dá se prosím použít také mouka kokosová od Provity? ( 27 g sacharidy a 5,9 g cukry )
Čistá 100% kokosová mouka je vhodná. Sacharidy jsou v pořádku, je to jen označení cukrů všeobecně. Cukry jsou tam monosacharidy.
Zdravím, chcela by som sa opýtať či nie je tiež možné vyrobiť si múku doma pomletím kokosu? Ďakujem. M.
Prosím o odkaz na ty stránky e-shopu. Nebo zkoušel někdo pomlít v mixéru (posekat) klasický kokos? Nedalo by se pořídit tu mouku takto jednoduše?
Děkuji 🙂
….určitě můžete zkusit pomlet kokos pokud máte dobrý mixér, mohlo by to jít..já jsem prostě nechtěla cítit ten kokos při každém kousnutí…