
- Množství: 25 kousků
- Čas přípravy: 10 min.
- Čas vaření: 15 - 20 min.
Kešu piškot s rozinkami
Tak jsem vyzkoušela svoji novou troubu, ještě se s ní učím, ale kupodivu nám to spolu jde. Doufám, že časem spolu v kuchyni budeme nejlepší kámošky 😉 Ve středu jsem vydala fotografii receptu na Instagramu a slíbila, že v neděli bude recept kompletní tady u nás, na našich stránkách "uzdravte se jídlem". Abych všechno nemusel lovit z hlavy, instagramový příspěvek sem zkopíruji a zároveň vás na náš instagramový účet zvu (ikonku najdete vpravo nahoře), přijďte se tam za mnou podívat, 2 krát týdně vydávám nový příspěvek nejen o jídle, nic z toho nenajdete u nás na stránkách, nic se neopakuje. A teď už příspěvek 🙂
"Fůj, HROZINKYYYY!!"
Jako dítě jsem neměla ráda rozinky. Vlastně, je to ještě nedávno co jsem je neměla ráda. Takhle, samostatně jsem je občas sezobla, zvlášť když byly namočené v rumu například, to jsem se přemohla, chápete 😉
Vydlabávala jsem je i z vánočky a dávala bokem na talířek s otázkou "proč je tam babička dává, vždyť je to zbytečný? " Vrcholem pak byly rozinky v čokoládě!! Tak to byla pro mě ale totálně zkažená čokoláda. Já vím, že ji spousta lidí miluje, ale tahle laskominka zkrátka není pro můj mlsný jazýček. No, a když mě někdo s láskou obdaroval známou "studentskou pečetí", tak to pro mě bylo zklamání. Taková malá, placatá, hnědá pomsta s malými nedobrými scvrklými, no rozinkami a s dalšími kousky sušených věcí, které mi stejně jako rozinky nebyly po chuti. Jedině čistá čokoládka 🙂
Časem se to někde zlomilo a od té doby jsou rozinky moje velmi oblíbené sušené ovoce. Dávám je do cukroví, do sladkého chlebíčku, do makronek, no všemožně a dnes jsem je nasypala i do piškotu :)))) Je fakt, že jsem rozinky od Vánoc nepoužila a tím pádem jsem jimi nešetřila. A samozřejmě během vhazování do piškotu jsem je s láskou likvidovala, napřímo a do pusy 😀
Ingredience
- vejce - 8 (457 g)
- olej - 50 ml
- med - 145 g
- celé kešu ořechy - 360 g
- rozinky - 2 druhy, 200 g
- soda - 1/4 čajové lžičky
- sůl - špetka
Postup
1./ Všechny ingredience, až na rozinky, rozmixuji ponorným mixérem dohladka.
2./ Plech vyložím pečícím papírem a vyliji na něj těsto.
3./ Těsto zasypu rozinkami a dám péct do vyhřáté horkovzdušné trouby na 160 °C po dobu 15 minut. Výsledný piškot je krásně tenoučký, je měkký a vzdušný. Jedli jsme ho ještě zatepla, nedalo se to vydržet! 🙂
P.S. Piškot jsem pekla na velkém plechu (39 x 46 cm), tak se prosím nelekejte toho množství vajec. Kdo chce, připraví si piškot z polovičního množství surovin a zvolí plech menších rozměrů. Já si novou kuchyň zatím dovybavuji, hledám co kde je, a tak jsem musela použít tento plech, který je součástí trouby. Podle mě je hlavně na cukroví.
Tak ať se vám daří, mlsejte a buďte zdrávi,
Marky
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Opravdu nejde sladit ničím jiným než medem?
Taky Vás zdravím. Jde sladit, ovocem nebo datlovým sirupem.
Marky mají slunečnicový olej, vlastně už vím že je to celkem OK, ale to jsem v tu dobu nevěděla?????
Ano, jde to 🙂
Kešu je mňamka, piškot musí být dobrota, hned po čočkových plackách to vyzkouším???? jen bych chtěla vědět Marky jaké rozinky? Ty co znám mají nevhodné složení??
Haničko, copak mají tvoje rozinky? 🙂
Já mám teď doma dvoje, jsou pouze se slunečnicovým olejem, bohužel olej dávají všude, ale je to lepší než s řepkovým. Jedny jsou Rozinky Jumbo, Encinger SK s.r.o. a druhé jsou New Remys z Ostravy. A nemají žádné siřičitany a žádná éčka! 🙂