
- Množství: 5 - 6
- Čas přípravy: 10 min.
- Čas vaření: 20 min.
Bylinkový kapr
Což takhle kapr? Nemyslím vánoční klasiku, kapra obalovaného a udušeného v trojobalu. V receptu, který vám nabízím jako jednu z možností pro SCD výživu, naleznete spojení chutě šťavnatého rybího masa s výraznou chutí čerstvého koriandru a citrusů.
Koriandr, který je původem z Orientu, se používá například do čatní, do polévek nebo k zelenině.
Já ho mám nejraději úplně čerstvý, třeba v zeleninovém salátu.
Ingredience
- filety z kapra - asi 1 kg
- sůl, bílý pepř - špetka
- Ingredience na marinádu
- olivový olej na vaření - 5 lžic
- koriandr - 1/2 svazku
- česnek - 2 stroužky
- šťáva ze 2 limetek a 1/2 citrónu
Postup
1. Rybí filety omyji, usuším, naporcuji, osolím a opepřím. Pak připravím marinádu, kapra dám do sáčku, marinádou ho přeliji a dám do lednice.
2. Asi po hodině kapra z marinády vytáhnu a dám péct do předem vyhřáté trouby.
Čas pečení: 20 minut / 180°C
Většinou kapra podávám s listovým nebo zeleninovým salátem, dále pak s dušenou nebo pečenou zeleninou.
Jako omáčku bych zde pro vás měla pikantní domácí majonézu.
A co byste řekli na hráškové knedlíčky? Že jste o nich neslyšeli? Ani jste nemohli, je to taková moje novinka.
Zjistila jsem, že nové recepty vznikají částečně díky nezdarům na kuchyňském bitevním poli.
Hráškové knedlíčky si budete moci připravit podle naší další SCD e-kuchařky, která se právě chystá 🙂
P.S.: ke kaprovi mi přišlo vhodné nabídnout víno, obzvlášť moje velmi oblíbené - Ryzlink rýnský (2010), přívlastkové víno - pozdní sběr - suché, které si kromě jiných odrůd vozíme z vinařství našeho kamaráda Stanislava Mádla z Velkých Bílovic na Moravě.
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty