Chcete sestavit jídelníček? SCD jídelníček?
Tento požadavek zaznívá poměrně často, a proto jsme pro vás připravili tento příspěvek 🙂
Podívejte se na SCD jídelníček… Je na míru 🙂
Ahoj tady je Radek.
Odpovím na jednu otázku, která se nám vrací jako boomerang i přesto, že už o ní v Blogu nebo na webinářích byla řeč. Vypadá, že jsem ji asi dostatečně nevysvětlil. Dnes se tedy pokusím o trošku lepší objasnění.
Otázka zní: „Můžete mi prosím sestavit jídelníček?”
Naše odpověď zní: ”Ne, nemůžeme”
Jde o to, že každý z vás řeší nějakou jinou potíž, a my vám nechceme sloužit jen jako další pilulka nebo další doktor, další berlička, které se chytnete a ono se to nějak samo spraví. Takhle SCDéčko určitě nefunguje. Naopak. Všechno jsme nachystali tak, aby jste se sami mohli naučit jakým způsobem se uzdravovat a uzdravit sami.
Jakmile se začnete vyživovat pomocí SCD, stane se to, že střevo, střevní stěna začne regenerovat. A regeneruje celkem rychle. Dokonce výstelka, která se stará o to, aby střevo nepropouštělo zbytečně toxické látky do těla, se obnovuje každých 72 hodin. A vy po zavedení SCD výživy přestanete tuto výstelku špatnou konzumací jídla poškozovat.
Dojde k tomu, že potraviny, které vám nyní vadí, způsobují vám například alergie, budou postupně odpadat, tělo je opět přijme bez vedlejších účinků. Proto vás vedeme k tomu, aby jste si sami udělali jasno, která potravina momentálně nefunguje nebo která se dá v pohodě zařadit. Regenerace probíhá skutečně velice rychle. A je to také jeden z důvodů proč nejde sestavit jeden univerzální jídelníček.
I kdybychom je připravovali individuálně, tak jídelníček, který vám sestavíme dnes, za týden už nebude pravda, nebude vhodný. Je potřeba převzít zodpovědnost, motivaci do vlastních rukou, a začít se starat každý sám o sebe podle návodu, podle informací, které vám na našich stránkách poskytujeme.
Můžu říct, že nejúspěšnější z vás jsou právě ti, kteří tohle pochopí a praktikují hned na začátku. Naopak ti, kteří čekají, že je zachráníme, svůj rozjezd zpomalí, uzdravování trvá déle. Postupně každý přijde na to, že musí sám, že to za něj nikdo neudělá, že se musí trošku posnažit. Ono je pak i to vítězství daleko sladší 🙂
Na SCD se během měsíce každý v systému SCD pěkně zorientuje, začne si dávat dohromady potraviny, které už může bez problému jíst a nebo které mu dělají problém. Dochází k pozvolnému napravování všeho co jsme v období, kdy jsme ještě neměli informace, poškodili. Já sám jsem pro sebe nakonec vyselektoval 2 potraviny, které mi nedělají dobře nebo se kterými mám problém.
Jednou je cibule, čerstvá, které se vyhýbám jak se říká „jako čert kříži”, a druhou je celer. Tomu se ovšem vyhnout až tak úplně nedokážu, protože celerové hranolky si nedokážu odepřít, ty miluju, kam se hrabou brambory! Jednou za čas si ho dám, většinou když chci zažít dobrodružství, a potom mám zase tak na půl roku pokoj 🙂 Vždy u mne dojde k nadýmání.
Ještě jedna potravina, kterou jsem vyzkoušel a vyhýbám se jí. Týká se to výrobků z hrachové mouky. Testoval jsem na sobě takový výrobek, jestli bych vám ho mohl doporučit. Šlo o chipsy z hrachové mouky, průmyslově zpracované. Hrách ani fazole, které se používají při výrobě různých jídel nebo potravin, které dostanete koupené třeba i ve zdravé výživě nejsou dopředu namáčeny tak jak na SCDéčku potřebujeme. Proto nepovažuji tyhle pochoutky, které jsou snadno dostupné za úplně bezpečnou záležitost při uzdravování.
Když se vrátím k naší otázce proč nesestavujeme jídelníček, tak myslím, že ty důvody jsou jasné. Každý řešíte něco jiného, každý jste v jiné fázi uzdravování, každému z vás jinak regeneruje střevní stěna, atd. Jídelníček by byla opět jakási berlička na přidržení, mysleli by jste si, že vás to zachrání. Je opravdu velmi důležité začít sám za sebe, sám si udělat jasno v potravinách, které mi prosívají či ne, sledovat změny, které se mi dějí, přidávat postupně potraviny a dostat tělo do rovnováhy a umožnit střevu regenerovat.

KLIKNĚTE ZDE A PODPOŘTE NÁS



JEDNORÁZOVĚ
MĚSÍČNĚ



MLSEJTE S NÁMI A BUĎTE ZDRÁVI 🙂

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Dobry den.Je vhodna vlockova kase,bile jogurty,tvaroh?Mam degeneraci patere.zvyseny cukr a cholesterol?
Vše najdete na našich stránkách. Seznam co ANO/NE 🙂
Zdravím je kefir z tibetské hoby vhodný dekuji
Jirko není, fermentuje kvasinkou, což je nevhodné pro SCD.
Dobrý den prosím o radu co vůbec je scd co bych měl vynechat ve stravě stravu i se zdravé ale možná negde je chyba moje strava je jenom kureci maso ryby zelenina brambory rýže a ovoce a pitný režimvoda z vodovodu s citronem jablečny džus mrkvový džus odstavene skuste mi prosím něco na to říct jestly z této stravy je nevhodné dekuji
Co takhle zkusit kouknout na naše stránky? 🙂
Ahoj Radek,
mám otázočku, či môžem – údenú makrelu (maso -Áno, ryby-Áno, údené maso -NE) ??? ďakujem za odpoveď
Dá se, ale moc bych se to neupínal 🙂 Obzvlášť ne ty z obchodu…
Dobrý den Radku,
rok a půl jsem byla na SCD bylo mi dobře(ted‘ už ne beru žádne léky).
V Listopadu jsem byla v nemovnice (zápal plic oboustranný) a jedla jsem co mi tam davali.
Všechno se vratilo( potíže co jsem měla),co mám dělat?
Šel bych zase na SCD 🙂
po par mesicich, kdyz jsem zacinal s SCD, jsem se dopracoval k naprosto jednoduchemu jidelnicku, nejim prakticky nic jinyho
1. snidane – ovoce, kokosak, med, olivac, susene ovoce (rozinky, fiky), cerstve datle (pokud jste v Praze mrknete na prodejnu chezamis, maji vynikaji vyber)
2. obed – zeleninovy salat, olivy, avokado, olivac, koreni, seminka (slunecnice, dynovy), orechy
3. vecere – zelenina varena (kvetak, brokolice, cer. cocka, dyne, …), vejce, maso, rybi konzerva + pripadne maly zel. salat
piju jenom vodu
tohle tocim kazdy den, obcas si dam pred snidani odstavene ovoce a k veceri odstavenou zeleninu
nic slozityho moc nevymyslim a ani to neni treba
restaurace neresim, bud si vyberu nebo reknu obsluze, aby vyhazela z jidla co neni povolene v SCD, pripadne vubec nejim…jednoduche 🙂
Pohoda 🙂 Já bych možná prohodil oběd s večeří kvůli kulminaci tvorby žluče mezi 12. a 14. hodinou…
to je neco z organovych hodin?
co jsem se dival tak mezi 13-14 je tenke strevo
https://www.celostnimedicina.cz/organove-hodiny-z-pohledu-cinske-mediciny.htm
Ne, prostě tvorba žluči je nejvyšší v tomto čase a je to logické 🙂
Už viackrát som kúpila taliansky výrobok ,, Rio mare ,, tuňák v olivovom oleji , n°1 in Italia . Na obrázku pekne sa oddeľujúce plátky vo vnútri kašovitá zmes . Ak by sa mi to stalo raz tak si poviem nejaké zbytky z linky . Ale tak je to zakaždým rybacia kaša . Mate podobnú skúsenosť ? Dokedy to budeme tolerovať ?
To patří asi pod jiný příspěbek 🙂 Ale zkušenost s tím nemám, neb takové věci už neberu do ruky…
Sposobuje nizky prijem sacharidov, pripadne az ketoza odvapnovanie kosti a dalsi rozvoj osteoporozy? Osteoporozu uz mam. Velmi mi nechuti ovocie a bojim sa, ze by taketo nieco mohlo nastat keby si vyberam z povolenych potravin len take, ktore neobsahuju takmer ziadne sacharidy. Dakujem
Myslím, že odvápňování kostí způsobuje hlavně překyselování, třeba konzumací množství masa, mléčných výrobků a mléka vůbec. A zajímalo by mě, které potraviny neobsahují žádné sacharidy? 🙂
Myslim hlavne zeleninu, pricom prijem sacharidov by vychadzal mensi ako 50g. Aj jogurt sposobuje toto okyslovanie? A aka je teda najvhodnejsia strava pri osteoporoze?
Při osteoporóze bych nasadil SCD a očistu jater 🙂
Dobry den, mam jeden dotaz, casto koncem tydne vychazime z prateli do restaurace, pizzerie atd. Co je mozne si objednat aby nedoslo k preruseni SCD , nebo je nejlepsi jist pouze doma, co si pripravime ?!
Maso, zelenina, salát, ryba… Vezměte s sebou seznam, pokud ještě nevíte 🙂
Vždy se dá něco poskládat, je v pizzerii asi ne 🙂
Zdravím!
Je mi už celkom dobre, ale zaujímal by ma váš názor na vodný kaukazský kefir. Prajem všetko dobré. Beáta
Není vhodný, zraje i kvasinkami…