Překyselení žaludku? Je to zase všechno přesně naopak…
Inspirace k řešení refluxu přichází opět od Dr. Stana Ekberga a mnohé asi možná dost překvapí.

KLIKNĚTE ZDE: pro originální video Dr. Ekberga

ODKAZY NA PŘÍPRAVKY ZMÍNĚNÉ VE VIDEU

Betaine HCl

Okra Pepsin E3

PŘEPIS VIDEA ZDE
Ahoj tady Radek. Dnes bude řeč o refluxu a jak jsem v nadpisu předznamenal, budete se divit, jsem se taky divil. Opět ke mně přiletělo jedno z videí doktora Ekberga a bylo skvělé. Nechal jsem se zase inspirovat. Odkaz na originál najdete pod videem. Možná ještě další odkazy. Uvidíme, k čemu se dostaneme. Ale nebudu zdržovat, pojďme na věc. Takže co je to ten reflux? Většina z nás si myslí, že je to překyselení žaludku, překyselení organismu. Není to pravda. Je to právě naopak. Proč tomu tak je? Vysvětlím. Žaludek v normálním stavu nebo ve zdravém stavu, tak je schopen odolat právě vysoké kyselosti. Je zevnitř potažen mukusem. A tady se ta kyselost A ještě trošku vysvětlím, abychom, aby. Aby nedocházelo ke zmatení pojmů. Vysoká kyselost znamená nízké pH, konkrétně v žaludku je to pH 1 3, což je ovšem kyselost, kterou tam potřebujeme. Potřebujeme ji pro trávení a pro stimulaci tvorby pepsinu což, je jeden z trávicích enzymů.

K problému dochází ne když je žaludek překyselen, ale když naopak toto pH se zvýší. Když je vyšší než 3. To znamená, když je ta kyselost v tom žaludku nižší. A vyšší pH. Je to sranda docela, ale myslím si, že to pochopíme. Proč je to problém? Protože nad žaludkem máme tzv. spodní ezofageální svěrač, který se stará o to, aby když polykám potravu, ta se dostala do žaludku, pak se uzavře, aby se potrava nedostávala zpátky do jícnu. Plus ty kyseliny, samozřejmě, ale tento svěrač je stimulován právě kyselostí žaludku neboli tonus svalstva tohoto svěrače. Pokud je ta kyselost v pořádku, pokud je pH nízké jedna tři, tak se tento svěrač zavírá v pohodě. Pokud ale pH zvýší se zvýší, to znamená sníží se kyselost žaludku. Tento svěrač nedostává ty správné stimuly a nezavírá se tak, jak je potřeba. Takže z toho plyne, že pokud je kyselost v žaludku nízká, teprve v chvíli svěrač neuzavírá a natrávená potrava i s částí kyselin se nám vrací do jícnu, kde ovšem problém je v tom, že jícen není vystlán tím mukusem a může docházet k poškození poleptání poranění sliznice našeho jícnu. Co ovšem ovlivňuje dál? Celou tu situaci je náš centrální nervový systém, který, jak jsem vám říkal v předešlých mnoha videích, dvě polohy sympatikus, parasympatikus.

V sympatiku jsme nastaveni na ten boj nebo útěk, to znamená na aktivitu. A jak říkám, vždycky jedno jestli vám berou peníze, trápí vás v práci nebo jestli se na vás řítí nějaké zvíře nebezpečné. Bereme to stejně. To znamená, že jsme nastaveni v tom sympatiku a v tomto nastavení bohužel nefunguje tvorba HCl nebo-li kyseliny chlorovodíkové a tím pádem nefunguje pořádně ani trávení. Ale k tomu se ještě dostaneme. Naopak v nastavení na parasympatikus všechno tohle funguje. Funguje tam relaxace, funguje tam trávení, funguje tam obnova všeho, co jsme v tom sympatiku zničili. A dostáváme se k tomu, jak si pomoci. Jako jednu z prvních věcí uvádí doktor Ekberg jablečný ocet. Je to skutečně zajímavá věc. Způsob užívání najdete na internetu. Většinou se přidává do jídel, která nevaříme, nebo si můžeme udělat i třeba nápoj rozmícháním s vodou, protože pomáhá snížit opět pH v žaludku a napomáhá stimulaci trávení. Dalším způsobem, jakým si můžeme pomoct, jsou preparáty, které jsou dostupné na trhu. Dám vám zase odkaz pod video a je to například Betain HCl i s pepsinem. Ten ještě více snižuje pH v žaludku a přináší taky enzym, o kterém jsem právě mluvil, který je potřeba k tomu trávení. Pokud ale máte jícen anebo žaludek poškozen, to znamená, pokud máte jícen, poleptán nebo žaludeční vředy, tak samozřejmě přivádění jakékoliv kyselosti do tohoto traktu způsobuje problémy, způsobuje tlaky, bolesti, tak je potřeba se do toho pustit trošku něčím jemnějším.

Tady doporučuje Dr. Ekberg preparát, který se jmenuje Okra Pepsin E3. Pokusím se vám opět dát odkaz pod video. Třetí možností, jakým způsobem si můžeme pomoci, je sůl. Přátelé, obyčejná sůl, respektive obyčejná pro nás SCDčkaře bhimalájská, růžová, anebo to může být keltská sůl. Nedávno jsme si pořídili toho trošku. Jakým způsobem se užívá, se můžete podívat. jsme o tom taky mluvili v jednom z předešlých videí.

Zkusím vám opět prolinkovat všechna videa, abyste mohli všechny informace načerpat. Sůl totiž obsahuje čtyřicet procent sodíku a šedesát procent chloridu, což je materiál pro tělo na výrobu kyseliny chlorovodíkové. Proto je tato látka tak důležitá. No a když budete používat himalájskou sůl nebo keltskou sůl, tak navíc získáte zásadní množství stopových prvků, což je samozřejmě taky super. Další věc, kterou můžete ovlivnit celý tady ten systém, tak je samozřejmě kvalita našeho biomu, to znamená kvalita těch našich spolubydlících, co máme ve střevech a o to nám na SCD, jak všichni jistě víte, jde v první řadě, protože tam se zdá může začít skvěle náš proces uzdravování. Proč tomu tak je? Protože bakterie v přemnoženém stavu produkují toxin a ten toxin může putovat krevním řečištěm do mozku a tam může ovlivňovat spoustu věcí navíc. Naše trávení, náš, náš. Naše střeva jsou na mozek napojena, přímo bloudivým nervem. Tyto toxiny mohou samozřejmě ovlivňovat i naše stresové situace. A dostáváme se do takového začarovaného kruhu. Navíc pokud dostanete předepsány Antacida neboli Anti acida proti kyselosti, tak vlastně si nepomůžete, protože ten stav, jak jste asi pochopili, ještě zhoršíte.

To je v podstatě těmy antacidy, se vypne trávení, protože tělo asi není blbec a ty kyseliny netvoří jenom tak omylem, ale z nějakého dobrého důvodu. A jestliže antacida tyto kyseliny neutralizují, neboli ještě snižují kyselost, to znamená zvyšují pH v našem žaludku, tak v podstatě brání uzavírání té ezofageální klapky toho svěrače a situace je neudržitelná. A samozřejmě antacida obsahují další látky, které zmírní to pálení, zmírní vlastně jakoby ten pocit toho diskomfortu, ale vůbec neřeší ten problém, naopak ho prohlubují. A dostáváme se k SCD. SCD nám pomůže, protože přináší do těla mnohem snadněji stravitelnou výživu a tím pádem není tak náročné na celý ten systém. Když to tedy shrnu, reflux ovlivňuje jednak pH. Náš centrální nervový systém, naše celkové trávení, biom a mozek.

Dochází v tomto uzavřeném kruhu k celkovému snížení energetické rezervy. Tělo potom tím pádem není schopno udržovat rovnováhu, udržovat homeostázy a dochází k různým poškozením k nemocem, k alergiím, snížení reprodukce. Je toho opravdu celá řada. Co vlastně tento uzavřený koloběh ovlivňuje? Pak je tady ještě jeden aspekt, a sice, že mnoho lidí dnes vyznává zdravý životní styl, snaží se jíst zdravě, sportovat, pohybovat se, ale přesto nejsou schopni zbavit se některých svých zátěží, některých nemocí. Proč to je? Je to proto, že si ponecháváme svoje programy, aniž by jsme věděli, že působí proti nám. Když to řeknu jednoduše, jsme navyklí, že je nám permanentně trochu blbě, že jsme permanentně trochu ve stresu a to nevnímáme jako diskomfort nebo jako něco, co by nás mohlo negativně ovlivňovat. Považujeme to za normální stav.

A to je špatně, protože pokud trpíme dominancí sympatika. To znamená obýváme většinu času svého života v tom nastavení centrálního nervového systému na sympatikus, na tu aktivitu, na ten stres, tak jsme na to zvyklí, jsme v takovém programu, považujeme to za normální stav, ale normální stav to není. Proto nejsme schopni se některých zátěží zbavit. Je potřeba se přeprogramovat. Hovořili jsme o tom v minulém videu. Opět vám dám odkaz, abychom se z takovéhoto programu dostali. Skutečně potřebujeme relaxovat? Dobrá je meditace, bdělost. Bděle potřebujeme sledovat, jakým způsobem reagujeme na věci, případně svoje reakce upravovat. Něco o epigenetice se můžeme dozvědět. Jak jsem říkal v minulém videu, o přeprogramování a o zrušení našich nevyhovujících programů a o nainstalování nových programů.

Takže co pro sebe můžeme udělat? Jestliže trpíme refluxem začít se vyživovat v souladu se svým tělem SCDčko, potom můžeme pomoci jablečným octem. Můžeme mu pomoci nějakým preparátem, jako je například Betaun HCL, případně jak jsem zmiňoval Okra Pepsin E3. Pokud máme problém, můžeme mu pomoci tím, že přidáme trošku kvalitní soli a můžeme mu samozřejmě pomoci tím, že si srovnáme brouky, srovnáme si ty naše bakterie ve střevech. A samozřejmě nedílnou součástí všeho toho je zbavit se antacid a zbavit se stresu. Tímto způsobem můžeme opět dosáhnout kvalitního trávení, protože trávení není jenom ve střevech, není to jenom v žaludku. Je to celý sled událostí našeho trávicího traktu. Začíná v ústech dokonalým rozmělněním potravy, smísení se slinami, protože i sliny obsahují enzymy. Potom je potřeba mít v pořádku žaludek, dostatečně nízké pH v žaludku.

Je potřeba samozřejmě mít v pořádku i játra a žlučník, aby se mohla ta kyselá směs, která přichází ze žaludku do dvanáctníku, uzásadit a dál, aby se v tenkém střevě mohla smísit s další žlučí, která přichází ze žlučníku pozměněná a organismus mohl začít dokonale trávit v tenkém střevě. Teprve pak se můžeme dočkat toho, že do tlustého střeva přijde potrava dobře strávená a bakterie nemají důvod se přemnožovat, protože k přemnožování bakterií, jak jistě víte, ode dochází právě proto, že potrava přichází do střev nedokonale strávená a tělo vytvoří náhradní řešení tím, že přemnoží bakterie, aby byly schopny tu nestrávenou potravu rozložit alespoň hnitím. Protože to, že tady do trubky, která vede od shora dolů, něco nahážeme, ještě neznamená, že jsme vyživeni. Je potřeba, aby se to zpracovalo a dostalo do těla. Je to v našich rukou. Jsme schopni se vším něco udělat. Jsme schopni se uzdravovat sami. Přátelé, odkazy na originál videa a preparáty, které jsem dneska v příspěvku zmiňoval, najdete tady pod videem. A nezbývá než říct mlsejte a buďte zdrávi! Ahoj!

LÍBÍ SE VÁM CO DĚLÁME?
KLIKNĚTE ZDE A PODPOŘTE NÁS
CHCI PODPOŘIT
JEDNORÁZOVĚ
CHCI PODPOŘIT
MĚSÍČNĚ
300 200 100 500 1000 300 200 100 500 1000 DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU!
MLSEJTE S NÁMI A BUĎTE ZDRÁVI :-)
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper


Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty