
- Množství: 2 osoby
- Čas přípravy: pár min.
- Čas vaření: 35 min.
Fazolové lusky s kokosovým mlékem - Indie
V sobotu jsem vyzkoušela další verzi zelených fazolek. Nejen, že jich máme celkem slušnou zásobu v mrazícím boxu, ale prostě mi nějak zachutnaly a nemůžu si pomoct 🙂 Příprava je snadná a rychlá, stejně jako v receptu na fazolové lusky s česnekem. Musím se přiznat, že tahle verze je o několik tříd výš a přitom stačí opravdu velmi málo - troška dobrého koření a bylinek 🙂
Ingredience
- zelené fazolky mražené - 400 g
- česnek - 2 stroužky
- červená cibule - 2
- olivový olej (máslo) - na restování
- sůl, pepř - dle chuti
- čerstvá bazalka (koriandr) - plná hrst lístků (asi 15)
- koření kari - 1 lžička
- koření masala - 1 lžička
- kokosové mléko Alnatura - 3/4 plechovky (300ml)
- chilli paprička (roh) - 1 celá
Postup
1./ Fazolky si nechám přes noc volně rozmrazit.
2./ Na oleji či másle je nechám zhruba 10 minut restovat. Osolím je, opeřím a dám z pánve bokem.
3./ Nakrájím na proužky cibuli a na pánvi ji osmahnu do zlatova.
4./ Přidám k ní na jemno nasekanou bazalku (místo bazalky pokud by jste chtěli trošku více Indie můžete dát čerstvý koriandr), koření kari, koření masala a chvilinku, asi 5 minut zvolna restuji.
5./ Pak přihodím na plátky nakrájený česnek a asi 1 minutu ho necháme v jídle rozvonět.
6./ Na konec naliji do směsi kokosové mléko, ze 3 minuty nechám směs hezky provařit, přidám k ní fazolky, promíchám, dochutím dle potřeby, nechám chvíli provařit a servíruji.
P.S.: na talíř jsem přidala na drobno nakrájenou čerstvou chilli papričku.
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
A aky je to chlieb na obrázku? Aký druh?
Ahoj Di, tento pekla moje maminka, je z mandlí a mrkvičky 🙂
Dobrý večer,tak jsem zkusila jako první recept fazolové lusky s kokosovým mlékem.
Bylo to výborné,já jsem si pochutnala. Jen pro manžela to nebylo dobré.To je
pro mě problém,abych vařila dvě jídla,protože manžel je masový. Jídlo bez masa
pro něj není,ale to píši zbytečně,protože ,jeto můj problém,který si musím
vyřešit.
A co tak manželovi k fazolkám uvařit kousek masa? Můžete je použít jako přílohu 🙂
Vypadá to luxusně, ale stále nemohu pochopit, když chci zítra začít, co mám snídat, co k obědu, mám svačit? A co? A co k večeři? Pročítám vaše stránky a vůbec nevím, co mám dělat…co třeba k těm fazolkám? Nebo mám jako jídlo jen ty fazolky?
Chápu 🙂 Receptů je příliš mnoho a Vy nevíte, co si vybrat… 🙂
Opravdu luxusní mňamka !!! 🙂
🙂 a jak jednoduché! 🙂