Všechny vás moc zdravím, mám tu pro vás 2. pokračování o fazolích.
Připomínám informaci, že VŽDY platí zásada úpravy fazolí (i čočky) podle Elain , fazole sušené musí být namočené až 12 hodin, slitou vodu nepoužívejte !!!!

Faba – bob obecný – vicia faba
NE –  obsahuje polysacharid amilopektin
bob

 Haricot (Navy) – haricot – phaseolus vulgaris l.
ANO
Haricot jsou malé bílé oválné fazolky
n_navy_haricot

Kidney – ledvinová – phaseolus  vulgaris
ANO
– sušené i živé, ale až po odeznění příznaků
Většinou bývají strakaté, barevné, mající tvar ledviny.
pozn. já o nich slyšela, že se moc k jídlu nepoužívají, že jsou spíš na okrasu, ale…
o_ledvinova_02

Pinto – křepelčí – phaseolus vulgaris
NE – Elaine se nepodařilo zjistit molekulární strukturu škrobu
Název vychází z podoby křepelčích vajíček
p_pinto2

Red – rudé – phaseolus vulgaris
ANO – zařazujte velice opatrně, je to pokročilé jídlo
t_red_02

Peanuts – Arašídy – arachis hypogaea
ANO – Elaine píše, že ano
NE – my je nedoporučujeme a varujeme před nimi po vlastních zkušenostech, protože obsahují příliš mnoho potenciálně nebezpečných látek, které mohou ohrozit průběh uzdravování a poškodit játra. Radek, jak už jsme se ve webináři zmiňovali si díky arašídům způsobil druhý relaps. Navíc nezapomeňme, že aby arašídy vypadaly tak krásně leskle, potahují se vrstvou škrobu, což je pro nás dalším důvod proč je nechat v krámě! 🙂

Peanuts. Close-up.

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty