Podívejte se, kde se připravují SCD dobroty, které si můžete zabalit nejen na dlouhé cesty 🙂

PŘEPIS VIDEA ZDE

Ahoj tady je Radek.
Mám pro vás krátkou reportáž z terénu. Nedávno jsme se totiž s Marky vypravili do Trutnova na návštěvu firmy Express menu, se kterou jsme jak už jistě víte začali spolupracovat.
Firma patří manželům Sogelovým a díky nim máme život na SCD zase o něco jednodušší. Ano, díky jejich originálním způsobu dlouhodobého uchovávání hotových jídel se teď třeba můžeme vypravit na cesty bez toho, že bychom museli dopředu několik dní vyvařovat. Na webových stránkách Expres menu jsme získali dokonce samostatnou sekci. Sekci SCD, kde je to jenom pro nás.
Sám pan Petr Sogel je spokojeným SCDéčkařem už přes půl roku, takže přesně ví co a jak. A navíc je také vášnivým tvůrcem všelijakých nových dobrot, takže neustále zkoumá, zkouší a vymýšlí všelijaké novinky. S Marky si vyměňují zkušenosti a nápady, takže to vypadá že se máme do budoucna opravdu na co těšit.
SCD nabídka se na stránkách Express menu bude rozšiřovat a děje se tak už teď. Přibyla banánová mouka a její pokročilejší varianty ve směsích. Díky tomu můžete začít vyrábět pečivo dříve než ve 3. fázi manuálu. Ten ostatně právě upravujeme, v jeho nové verzi se všechno dozvíte.

No a proč jsme se vypravili na výlet? Jednak proto, abychom se lépe s majiteli osobně poznali, probrali detaily spolupráce, ochutnali některé nové recepty pana Petra, ale také abychom vám přinesli pár obrázků z míst, kde se všechny ty dobroty vyrábějí.
Vy, kteří nás sledujete pravidelně už víte, že neobvykle dlouhá trvanlivost jejích hotovek je dána speciálním patentovaným způsobem sterilace. Hotová jídla jsou plněna do speciálních bariérových sáčků, v nich putují do autoklávu, kde jsou šokově zahřáta a zase zchlazena, čímž je dosaženo potřebného efektu. Jak je vidět na obrázcích všude panuje naprostá čistota. Jasně, to by v podobných provozech mělo být samozřejmostí, přesto nás to překvapilo a samozřejmě mile.
No a další čeho si člověk hned napoprvé všimne je několik ne úplně obvyklých zařízení. Tyto dvě skříně například jsou konvertory. Pro nás jsou zajímavé proto, že právě v nich se tepelně zpracovávají jídla a to bez nutnosti přidávání jakéhokoli tuku. Pro vaření je využit nejdříve horký vzduch a potom pára. A tady je několik autoklávů, v nich probíhá ten rychlý ohřev a zchlazení už zabalených jídel.
Z vyprávění i na pohled je tedy úplně jasné, že pan Petr má vše promyšleno a zajištěno. Od dodávky surovin bez konzervantů a dalších šidítek, po obaly a celou proceduru. Jak říkám, je to pořádníček. A to je to co na SCD potřebujeme.
V provozu pracuje 15 stálých zaměstnanců a 10 externích. Z toho je 7 kuchařů, kteří stihnou připravit až 2000 porcí za den. Expres menu samozřejmě nevyrábí jen SCD, ale jak sami uvidíte na jejich stránkách, sortiment bez lepku a konzervantů je skutečně ohromný. Přes 70 druhů jídel. Dodávají svoje produkty i do mnoha firem a dnes už i do zahraničí. Až jsme se s Marky divili jak se to dá vlastně zvládnout.
Dozvěděli jsme se že, firmu čeká rozšiřování a to je dobrá zpráva i pro nás, protože máme záruku, že s tímto skvělým servisem můžeme počítat do budoucnosti.

Rád bych za nás oba dva manželům Sogelovým poděkoval za pozvání a za skvělý den, který jsme díky nim tady v Podkrkonoší prožili. Chci poděkovat i za to, že nás na konci loňského roku oslovili a díky tomu mohlo vzniknout naše spojení. Ohlasy, které od vás dostáváme říkají jasně, že tento servis se vám líbí a z toho máme všichni radost. Budeme se tedy těšit na další dobroty z nabídky Expres menu, o kterých se dozvíte i na našich stránkách.

No a jestli se díváte na tento příspěvek někde jinde než právě na našich stránkách skočte na ně. Adresa je www.uzdravtesejidlem.cz
Napište nám svůj názor, rádi se dozvídáme co si myslíte a co vás zajímá.
A hlavně mlsejte a buďte zdrávi.


Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty