Rozhodla jsem se trošku vysvětlit co znamená Raw Food, spojení slov, která se celkem často objevují v našich receptech. Co že to je?
Raw Food je syrová, živá strava, ve které jsou zachovány vitamíny, minerály a aktivní enzymy, které potřebujeme pro rychlé, dokonalé trávení, tedy pro naše zdraví. Jakýmkoliv tepelným zpracováním, ať jde o vaření, pečení, dušení nebo grilování nad 42°C, přicházíme nejen o enzymy, ale dochází ke změně struktury molekul, naše jídlo náš organizmus překyseluje, což je velmi nepříznivé. Takovéto potraviny ztrácejí na své hodnotě a naše trávící soustava má daleko větší práci se zpracováním. Informace o tom, co se stane ve chvíli, kdy sníme vařenou stravu chystám do dalšího blogu, ale pokud vás to zajímá, googlete ;)
Raw Food je konzumace především ovoce, zeleniny, ořechů, bylinek, tedy rostlinné  stravy. Lidem, kteří se takhle stravují se říká vitariáni. Ve své vitariánské kuchyni nejvíce používají odšťavňovače, sušičky, mixéry nebo spiralizéry, ze kterých se vytváří neuvěřitelné dobroty.

RAW_ovoce_Marky_SCD_recipes-23

A jak vypadá Raw Food s ohledem na SCD?

Lidé, kteří se uzdravují pomocí SCD to mají trošku komplikovanější. Vitariáni totiž ve svých receptech používají obilí, semínka, kakao, ovesné vločky, rýžové extrakty, různé sirupy, což se neslučuje s uzdravováním pomocí SCD.
Například kakao je toxické, extrakty a sirupy obsahují stejně jako pivo maltózu, obilí je jasně nevhodná potravina. Je dobré sledovat tabulky co ANO/co NE nebo nám napište, rádi vám odpovíme, pomůžeme.

Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty