I když říkáme nenahrazujte a nesnažte se pořád něco při vaření napodobovat, ale berte SCD jako nový styl, přece jen ta naše česká i slovenská klasika někdy chybí 🙂
Řešila to dlouho i Marky a nakonec se do toho pustila. Musím říct, že jsem se měl opět jako málokdo jiný na světě, protože jak už jistě víte, jsme hlavním a většinou i prvním “ochutnávačem” všech jejích výtvorů. Vznikla další, v pořadí už 4. kuchařka “Marky SCD recepty – Skoro klasika” a tady ji máte 🙂
KLIKNĚTE ZDE: pro získání 4. kuchařky
Všechna práva vyhrazena. Žádná fotografie, text, ani část textu tohoto příspěvku nesmí být kopírována nebo komerčně využívána bez písemného souhlasu administrátorů Marky SCD recepty
Marky, chystám se plnit´ořechy a chtěla bych se zeptat, zda máslo do náplně nemusí být přepuštěné. Už se na ně moc těším.
S pozdravem
Dana
Dani, ano, musí být přepuštěné 🙂 Já to tam nenapsala, že? Já předpokládám, že už to každý ví, ale děkuju za připomenutí pro ostatní, je to od vás pěkné 🙂 Já je budu dělat tuto sobotu a neděli, pro mě jsou ořechy plněné ořechovým máslem č. 1 mezi cukrovím 🙂
Mějte se!
Ahoj Marky, díky za skvělou kuchařku č.4.Už dlouho jsem přemýšlela, jak by se dal udělat knedlík a nebo halušky a ty jsi to dokázala a za to ti patří velké DÍKY!
Chtěla jsem se ještě zeptat, v receptech často používáš špek, mohu tedy používat klasický špek z obchodu – ten klasický bílý a nebo se jedná o prosciuto crudo? Děkuji
Blani, taky děkuju 🙂 Pokud píšu špek, myslím tím špek špekovatej, tedy ten tuk, jak píšeš, čistý bílý klasický 🙂
Vyzera to fantasticky!!! S dcerou sa velmi tesime, az si budeme tie dobroty pripravovat!! Dakujeme velmi pekne a prajeme vsetko dobre!!
Vlasta
Děkujeme Vlasti, a věříme, že se kuchařka bude líbit, a že si díky ní zpříjemníte nejen uzdravování 🙂
Ahoj, Marky a Radek. Som na SCD 9. mesiac. Ubudlo 17 kíl, necítim kĺby, len ešte ten histamín…Som Vám vďačná, že robíte pre nás to, čo robíte. Teším sa na novú kuchárku. Stačí len objednať a mám zľavu? Nič iné pre to netreba urobiť?
Dani, díky za zprávu, těší nás.
Kuchařku stačí jen objednat, sleva platí, když si kuchařku pořídíte od středy do pátku, nic jiného dělat není třeba 🙂 Později už bude zase za plnou cenu. Ta sleva je vždy pro SCDčkáře jako dárek 🙂
Díky moc za novou kuchařku, už se na ni těším. Zatím mě nenapadlo, jak nahradit houskový knedlíky, které manžel miluje. jsem hodně zvědavá, co jste objevili. :o)
Eva
Evi, podařilo se nám dát dohromady 2 druhy knedlíků, uvidíte sama 😉 Budu šťastná, když manželovi budou chutnat, napište mi 🙂
Mám problém .Mám alergii na všechny ořechy, mandle a med.
A nechcete se jí zbavit? napište Radkovi, tady pod oznámením o nové kuchařce to nevyřešíme.
Rajská jablka se prý z hlediska acidobazické rovnováhy nesmí vařit, protože jsou poté extrémně kyselinotvorná. Zdalipak je to pravda?
Karle, nevím zda-li je to pravda, ale na uzdravování prostřednictvím SCD to nemá vliv. A když o tom tak přemýšlím, a vezmu si na mušku slovo “rovnováha”, protože o ni nám jde především, tak aby jste se například vy dostal do nerovnováhy, musel by jste jíst uvařená rajská jablka denně, a řádně si je dopřávat. Takže já bych si raději dopřávala denně pestrou výživu, rozmanitou, aby k nějakým takovým nerovnováhám vůbec nemuselo dojít. Když budete jíst denně kila ořechů, tak si taky uženete žlučníkový záchvat. Vše v rovné váze 🙂
Dobrý den,
líbí se mi vaše 4, kuchařka, ale nevím jak si ji objednat.
Děkuji předem za odpověď a jsem s pozdravem
Čapatá Jitka
Informace je pod videem 🙂
— Vznikla další, v pořadí už 4. kuchařka “Marky SCD recepty – Skoro klasika” a za pár dní, lépe řečeno za pár hodin vám ji s radostí nabídneme 🙂 Těšte se… —
Jste zlatíčka,už se těším.Marky moc děkuji a Vašemu manželovi závidím ochutnávání.S pozdravem Petr.
Peťo, díky moc! 🙂